fbpx
Hoofdgerechten/ Rijst

Lente Risotto met Doperwten en Courgette

lente risotto met doperwten en courgette

Lente Risotto met Doperwten en Courgette

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 200 gr risotto
  • 1 sjalot
  • 1 courgette
  • 100 gr doperwten
  • 1 el citroensap
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 gr kipfilet
  • 500 ml heet water
  • 1 groentebouillontablet
  • 50 gr Parmezaanse kaas + iets voor garnering
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

1

Snijd de kipfilet in blokjes, verwijder de schil van de sjalot en snipper de sjalot, was de courgette en snijd in blokjes, schaaf de Parmezaanse kaas alvast en maak de groentebouillon met het hete water en het groentebouillontablet.

2

Pak een grote kookpan, verwarm wat olijfolie in de pan en bak de kipfilet goudbruin in ongeveer 5 minuten.

3

Voeg de sjalot toe en fruit het 2 minuten mee op middelhoog vuur.

4

Voeg nu ook de doperwten en de courgette toe aan de pan. Bak de groenten 4 minuten mee.

5

Voeg de risotto toe en bak het heel even mee tot het glazig is geworden.

6

Giet de droge witte wijn, de citroensap, peper en zout in de pan en laat de smaken goed intrekken tot de wijn helemaal is geabsorbeerd.

7

Pak een soeplepel en voeg wat van de bouillon toe. Roer regelmatig en als de bouillon volledig door de risotto is opgenomen voeg je weer een lepel bouillon toe. Herhaal dit tot al het bouillon is opgenomen.

8

Voeg nu de Parmezaanse kaas toe en eventueel nog wat peper en zout toe tot je tevreden bent. Proef ook of de risotto gaar is. Anders moet je nog wat bouillon toevoegen en het iets langer koken. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply