fbpx
Bijgerechten/ Koolhydraatarm/ Lunch/ Salades

Watermeloen Salade met Feta, Munt en Zwarte Olijven

watermeloen salade met feta, munt en zwarte olijven

Een makkelijke, frisse en super lichte watermeloen salade met feta, munt, zwarte olijven. Ook zijn er lekkere zonnebloempitten en een halve rode ui toegevoegd. Een erg lekkere en mooie salade om te serveren op een barbecue of feestje.

Ook is deze watermeloen feta salade echt een aanrader als lunch of als bijgerecht. Serveer de watermeloen salade samen met je andere zomerfavorieten. Je kan de salade serveren met kip en deze Kip Ketjap Marinade, garnalen, zalm of een lekkere cocktail zoals dit Mojito Recept en meer!

Vroeger toen ik nog een klein kind was ging ik altijd met mijn familie naar Frankrijk op vakantie. We gingen meestal naar de camping met een eigen caravan. We speelden de hele dag met vriendjes in het zwembad en tussendoor gingen we naar de caravan. Bij de caravan aten we een lekkere watermeloen salade. Telkens als ik deze salade watermeloen feta eet moet ik terugdenken aan de vakanties van vroeger. Ik heb er erg veel goede herinneringen aan, dus ik eet deze salade watermeloen dan ook erg graag. Ook omdat hij natuurlijk super lekker is.

watermeloen salade met feta, munt en zwarte olijven

De combinatie van de watermeloen en feta is echt fantastisch. Het zoute van de feta en het zoete en frisse van de watermeloen. Deze salade met watermeloen is geรฏnspireerd op mijn zomervakanties toen ik klein was. Maar ook op de fantastische smaakcombinaties in deze salade.

De salade watermeloen feta munt begint met in blokjes gesneden watermeloen. Het is makkelijk om een watermeloen door de helft te snijden. Vervolgens snijd je het vruchtvlees eruit en snijd je de watermeloen in blokjes. Maar je kan de salade ook chiquer maken door een watermeloenboller te gebruiken zoals onderstaande GEFU Meloenboller.

Wil je de watermeloen salade feta nog iets voller maken? Dan kan je altijd nog blokjes komkommer toevoegen. Ook een erg lekkere toevoeging. En wil je nog mรฉรฉr smaak? Dan zou je een dressing kunnen toevoegen met limoen of honing erin. Maar deze salade is al zo smaakvol, dat is helemaal niet nodig. Geniet er lekker van!

Watermeloen Salade met Feta, Munt en Zwarte Olijven

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 600 gr watermeloen (iets meer dan een halve watermeloen)
  • ยฝ rode ui
  • 7 gr verse munt
  • 75 gr zwarte olijven zonder pit
  • Handje zonnebloempitten
  • 150 gr feta

Instructions

1

Snijd de watermeloen en feta in blokjes, snipper de rode ui, snijd de verse munt in kleine stukjes en snijd de zwarte olijven door de helft.

2

Pak een mooie grote schaal, voeg alle ingrediรซnten toe en meng de ingrediรซnten door elkaar. Geniet van deze lekkere salade.

You Might Also Like