fbpx
Smoothies & Drankjes

Mojito Recept

mojito recept

De mojito cocktail is een vrij simpele cocktail uit Cuba die gemaakt is van rum, verse munt en limoen. Daarnaast is er lichte rum van goede kwaliteit aan toegevoegd. Je kan de hoeveelheid rum, suiker en bruiswater erg goed aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Dit mojito recept is afgeleid van de klassieke mojito cocktail, maar de hoeveelheid van mojito ingrediënten heb ik zelf bepaald. Precies hoe ik de mojito cocktail het allerlekkerst vindt.

Mojito cocktail recept

Het is één van de meest verfrissende drankjes die je kan mixen en daarom ook een van de meest populaire cocktails in de wereld. Heerlijk voor deze zonnige dagen terwijl je lekker geniet in je tuin of op je balkon van deze heerlijke cocktail. Dit mojito recept heb ik gemaakt voor één persoon op maat in een cocktailglas. Als je het dus voor twee of meer personen wilt maken moet je de mojito ingrediënten verdubbelen naar de gewenste hoeveelheid.

Mojito maken

Zoals bij de meest populaire cocktails, is de mojito cocktail ook erg makkelijk om te maken. Je hebt een aantal verse ingrediënten nodig en sommige mojito ingrediënten bevinden zich al in de keuken. Dit is het perfecte drankje voor de mensen zonder goed gevulde bar in huis.

Een muddler, roerlepel en rietjes zijn het enige gereedschap dat je nodig hebt en dan heb je in 5 minuten dit overheerlijke mojito recept gemaakt. Een muddler zorgt ervoor dat de smaken van de munt en limoen beter vrijkomen. Ik heb zelf alles platgestampt met een lepel, maar een muddler zoals onderstaande muddler van Bols is veel handiger:

Daarnaast roer je de mojito ingrediënten met een lepel en kan je de mojito cocktail lekker opdrinken met een rietje, maar dat hoeft ook niet persé natuurlijk. Ik heb zelf stalen rietjes gekocht. Echt super handig. Je hoeft ze alleen met heet water af te wassen en je kan ze weer opnieuw gebruiken. Geniet van je zalige cocktail! Met mate natuurlijk 😉

Mojito Recept

Print Recipe
Serves: 1 glas Cooking Time: 5 minuten

Ingredients

  • 3 tl rietsuiker
  • 4 partjes van 1 limoen
  • 45 ml witte rum
  • 75 ml bruiswater
  • Crushed ijs
  • Sap van een halve limoen
  • 9 muntblaadjes

Instructions

1

Snijd een limoen in 4 partjes en de andere limoen door de helft.

2

Doe de limoenpartjes en de rietsuiker in een mooi cocktailglas en stamp het aan met een muddler of de achterkant van een houten lepel.

3

Voeg nu de witte rum, bruiswater, sap van een halve limoen en muntblaadjes toe. Roer het geheel goed door elkaar met een lepel en vul de rest van het glas met het crushed ijs.

4

Stop een rietje in het glas en je kan ervan genieten. Cheers!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply