fbpx
Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Lunch

Koolhydraatarm: Kip met Bruschetta Topping

Koolhydraatarm: Kip met Bruschetta Topping

Een stukje kipfilet als lunch of als avondeten is altijd goed. Deze bruschetta kip wordt lekker op smaak gebracht door de mozzarella, kruiden en groenten. Erg makkelijk om te maken en echt een feestje op je bord!

Iedereen kent natuurlijk de bruschetta op een stokbroodje of ciabatta. Zo maakte ik eerder al deze variant op de originele bruschetta: Bruschetta met Parmaham en Geitenkaas op de blog. Erg lekker als tapas bij een borrel of voor bij een barbecue. Deze kipfilets met bruschetta topping is eigenlijk een gezondere en koolhydraatarme variant van de originele bruschetta. Maar ook net zo lekker. Het brood heb ik vervangen door kip.

Als je eters krijgt is dit gerecht erg makkelijk om van tevoren klaar te maken. Doordat je de bruschetta topping al eerder bereid, kunnen de smaken goed intrekken. Wij aten er nog wat aardappeltjes bij, maar dat was eigenlijk helemaal niet nodig. De kip bruschetta is op zichzelf al erg vullend en kan zeker als een hoofdgerecht fungeren. Als je er aardappeltjes bij eet, is het gerecht ook niet meer koolhydraatarm. Ik heb vier goede kipfilets gebruikt van de poelier. De kipfilets uit de supermarkt kunnen snel droog worden. Ik zou dan kiezen voor lekkere kippendijen. Ook is het belangrijk om andere goede en verse ingrediënten te gebruiken bij dit bruschetta kip recept. Kies bijvoorbeeld voor smaakvolle romatomaten en verse basilicum. Daarmee maak je dit gerecht nog lekkerder.

Dit gebakken kipfilet recept met bruschetta topping is heerlijk om te serveren op een warme zomerdag, maar past ook goed in een drukke doordeweekse dag. Dit gerecht is gemaakt met sappige romatomaten, mozzarella, verse basilicum, oregano kruiden, rode ui en balsamicocrème. De bruschetta topping geeft de saaie kipfilet een heerlijke frisse smaak. Ik serveer er nog wat gemengde sla bij, maar je kan ook een Griekse salade maken of een couscous salade.

Geniet van deze koolhydraatarme kip met bruschetta topping.

Koolhydraatarm: Kip met Bruschetta Topping

Koolhydraatarm: Kip met Bruschetta Topping

Print Recipe
Serves: 4 stuks Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 4 kipfilets
  • Grote snuf zout
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr/8 plakjes mozzarella
  • 1 tl oregano kruiden
  • 3 romatomaten
  • 2 knoflook teentjes
  • Halve rode ui
  • 7-10 blaadjes verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl balsamicocrème
  • Voor erbij: gemengde sla
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

1

Snijd de romatomaten in kleine stukjes, snijd de knoflook fijn, snipper de rode ui en snijd de mozzarella in plakjes.

2

Meng de romatomaten, knoflook, rode ui, basilicum, olijfolie, balsamicocrème, de zout en peper in een kom.

3

Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin. Breng ze op smaak met zout, peper en oregano kruiden.

4

Haal de kipfilets uit de pan, bedek ze met de mozzarella en garneer de kipfilets met het bruschetta mengsel. Serveer dit lekkere gerecht met wat gemengde sla erbij. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply