fbpx
Bijgerechten/ Koolhydraatarm/ Lunch/ Salades

Rode Bietensalade met Appel, Pecannoten en Geitenkaas met Honing

Rode Bietensalade met Appel, Pecannoten en Geitenkaas met Honing

Één woord is genoeg voor deze rode bietensalade: Fantastisch! Alle smaken komen erg goed samen in deze bietensalade en het is natuurlijk een feestje op je bord. Ook is dit zalige gerecht vegetarisch en zou je kunnen eten als lunch, bijgerecht of bijvoorbeeld bij een barbecue. Maar eigenlijk heb ik altijd wel zin in deze salade.

Rode Bietensalade maken

Deze rode bietensalade met appel, pecannoten en geitenkaas met honing is lekker fris door de appel, zacht en zoet door de rode biet en geitenkaas en wat kruidiger en warmer door de pecannoten. Het recept voor deze bieten geitenkaas salade is erg makkelijk om te maken en je zet hem binnen 20 minuten op tafel. Erg handig als je vrienden of familie op bezoek krijgt en je wilt iets makkelijk maken dat snel op tafel staat en dat je van tevoren al kan bereiden. Je maakt een grote kom van deze salade, je zet het in de koelkast en het enige wat je dan nog hoeft te doen is het opscheppen op de borden. Maar je kan het natuurlijk ook gezellig op tafel zetten, zodat ze zelf kunnen opscheppen. Wat ook super lekker is, is om de bietensalade mee te nemen naar je werk in een afgesloten bakje. Het geeft namelijk ook nog een verzadigd gevoel. Dat wordt smikkelen!

Rode bieten hebben een ontzettend lekkere smaak én zijn super gezond. Er zit veel vitamine A en C in rode bieten en ze bevatten ijzer, foliumzuur, vezels en kalk. Ook helpen bietjes bij het gezond houden van je hersenen en een gezonde bloeddruk. Dit komt door de grote hoeveelheid nitraten. Je kan veel gerechten maken met rode bieten. Wat dacht je van een stamppot of een heerlijke soep met rode bieten en zure room? Bieten groeien overal in Nederland, staan gewoon in de grond en zijn elk seizoen verkrijgbaar.

Geitenkaas en appel zijn de beste partners van deze koude bietensalade. Als je mij niet gelooft, dan moet je zeker deze salade proberen. Dan geloof je mij gelijk.

Rode Bietensalade met Appel, Pecannoten en Geitenkaas met Honing

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 50 gr veldsla
  • 125 gr gekookte rode biet
  • 1/2 Granny Smith appel
  • 100 gram geitenkaas met honing
  • handje pecannoten
  • 1 bosui
  • 1 el balsamicocrème
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructions

1

Snijd de rode biet en de helft van de appel in blokjes en de bosui in ringen.

2

Pak een grote kom en voeg de rode biet blokjes, appelblokjes en bosui toe.

3

Voeg vervolgens ook de veldsla, de geitenkaas in kleine stukjes, pecannoten, balsamicocrème, olijfolie, peper en zout toe aan de kom.

4

Meng alles goed door elkaar met saladebestek en geniet van je salade. Je kan uiteraard ook zelf de ingrediënten verdelen over de borden.

You Might Also Like