Vitello tonnato: Eรฉn van mijn favoriete voorgerechten. Wat is vitello tonnato? Een voorgerecht van dun gesneden kalfsfricandeau met een tonnato saus, kappertjes en rucola. Serveer er een lekker warm broodje bij met wat roomboter en een goed glas witte droge wijn. Dit vitello tonnato recept ga je zeker lekker vinden!
Het lekkerste is om deze vitello tonnato te maken met kalfsfricandeau. Echter hebben ze dit niet in elke supermarkt en niet bij alle slagers, dus je zou even moeite moeten doen om dit vlees te vinden. Deze kalfsfricandeau is super mals en sappig. In dit vitello tonnato recept heb ik varkensfricandeau gebruikt. Ook een goede optie, maar als je mag kiezen zou ik voor kalfsfricandeau gaan.
Ook is de saus erg belangrijk bij dit vitello tonnato recept. Deze saus moet niet te dun maar ook niet te dik zijn. De tonijnsaus kan lekker op smaak gebracht worden met tonijn, mayonaise, kappertjes, citroen, olijfolie, peper en zout. Met de juiste verhoudingen krijg je een perfecte vitello tonnato saus. Als je een vitello tonnato zelf gaat maken, dan is deze tonijnmayonaise ook het enige wat je moet bereiden en kan je prima al van tevoren klaarmaken. Je bent binnen 15 minuten klaar met de bereiding, dus dit voorgerecht is ideaal als je eters krijgt. Als je gasten komen hoef je het alleen nog netjes op de borden op te maken en te serveren. Ik weet zeker dat ze ervan zullen smullen.
Vitello tonnato zelf maken is erg simpel. Je moet alleen zorgen voor de juiste ingrediรซnten en een lekker recept voor de tonnato saus. In principe zou je dit voorgerecht elke dag kunnen eten, maar toch wordt het vaak gegeten bij een speciale gelegenheid.
Ga jij deze vitello tonnato maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het mij weten in de reacties. Vind ik leuk!
Vitello Tonnato met Ansjovisfilets en Rucola
Print RecipeIngredients
- 200 gr plakjes gebraden fricandeau
- 1 blikje tonijn in water
- 4 el mayonaise
- 1 el kappertjes
- 1,5 el citroensap
- Peper en zout naar smaak
- 1 el olijfolie
- 75 gr rucola
- 1 tl peterselie
Instructions
Tonnato saus: Laat de tonijn uitlekken. Pak een grote kom, voeg de tonijn, peterselie, kappertjes, mayonaise, citroensap en olijfolie toe en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Breng het vervolgens op smaak met zout en peper.
Vitello: Leg de plakjes fricandeau netjes op de borden. Smeer een laag van de tonnato saus op de fricandeau in een rondje. Garneer de fricandeau vervolgens met wat peterselie, rucola en kappertjes. Breng het nog een beetje op smaak met zout en peper en je kan het bord serveren ๐