fbpx
Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Voorgerechten

Witte Asperges met Rosbief, Ei en een Romige Mosterdsaus

witte asperges met rosbief, ei en een romige mosterdsaus

Op dit moment is het het seizoen van het “witte goud”. Dus we kunnen weer volop genieten van witte asperges en bedacht een nieuw witte asperges recept: Witte asperges met rosbief, ei en een romige mosterdsaus.

Witte asperges recept

Normaal zie je veel witte asperges recepten met ham, maar deze keer heb ik een nieuwe variatie gemaakt met rosbief! Daarnaast heb ik een lekkere witte saus erbij gemaakt, die perfect past bij witte asperges. De witte saus is romig, met een vleugje mosterd en ei stukjes.

witte asperges recept

Sommige mensen denken dat het alleen voor de ervaren chef is weggelegd om witte asperges te bereiden, maar zo moeilijk is het helemaal niet. Als de witte asperges nog niet geschild zijn, moet je ze eerst schillen voordat ze de pan in gaan. Snijd ongeveer een centimeter van de onderkant af en schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller vanaf 3 cm onder het kopje naar beneden. Als de witte asperges netjes geschild zijn kan je ze in een grote pan met koud water leggen. Breng het water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar.

Wist je dat witte asperges echt super gezond zijn en kunnen bijdragen aan afvallen? Witte asperges zijn rijk aan vitamine k. Vitamine k heb je nodig voor een goede bloedstolling en het draagt bij aan sterke botten. Net als in vele andere groenten, zitten witte asperges vol met goede vezels. Vezels zorgen voor een gezonde spijsvertering en voorkomen obstipatie. Daarnaast zijn witte asperges een voedingsbron voor de goede bacteriën in de darmen. Maar waarom helpen witte asperges bij het afvallen? Asperges bevatten zoals benoemd veel vezels en dit zorgt ervoor dat je je langer verzadigd voelt en minder snel gaat snoepen. Maar witte asperges bevatten ook weinig calorieën en bevatten wél belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor krijgt je lichaam toch de belangrijke voedingsstoffen binnen en tegelijkertijd wordt de calorie inname beperkt.

Witte Asperges met Rosbief, Ei en een Romige Mosterdsaus

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 30 gr margarine
  • 1 tl paparikapoeder
  • 30 gr bloem
  • 125 gr crème fraîche
  • 1,5 el citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • 120 ml water
  • 3 tl Limburgse grove mosterd
  • 3 eieren
  • 100 gr rosbief
  • 500 gr witte asperges

Instructions

1

Schil de witte asperges en snijd een stukje van het kontje af.

2

Kook 3 eieren halfzacht in ongeveer 6 minuten. Voeg de eieren pas toe aan het water als het water kookt.

3

Haal de eieren uit de pan en snijd de eieren in kleine blokjes.

4

Pak een grote kookpan en kook de asperges in 10 minuten gaar.

5

Maak alvast de saus als de witte asperges aan het koken zijn. Pak een steelpan en voeg de margarine, paprikapoeder, crème fraîche, citroensap, peper en zout, Limburgse grove mosterd toe en roer het geheel goed door elkaar. Voeg nu de bloem toe en voeg dan telkens wat van het water toe. Blijf ondertussen goed roeren met een garde tot het een lekkere saus is geworden.

6

Voeg nu ook de blokjes ei toe aan de saus en meng het door elkaar met een lepel.

7

Als alles klaar is pak je twee dinerborden en verdeel je de witte asperges over de borden. Leg ongeveer 3 plakjes rosbief op de witte asperges per bord en schenk hier de saus overheen. Dat wordt smikkelen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply