Hoofdgerechten

Pannenkoekenbeslag maken

pannenkoeken recept

Pannenkoeken eten blijft een feestje of je nou jong of oud bent. Na veel recepten te hebben geprobeerd heb ik eindelijk het beste pannenkoeken recept gevonden en dat wil ik graag met jullie delen. Een pannenkoekenbeslag uit een pakje is hierdoor helemaal niet meer nodig én veel minder lekker.

Hoe maak je zelf een pannenkoekenbeslag en zonder een kant en klaar pak te moeten kopen? Zelf pannenkoeken maken is het allerlekkerst. Een goed pannenkoekenbeslag maken met de juiste hoeveelheden is hier dan ook erg belangrijk. De volgende ingrediënten zorgen ervoor dat je zelf pannenkoeken kan maken: bloem, melk en eieren. Voor dit basisrecept heb je de ingrediënten meestal wel in huis.

Het liefst eet ik pannenkoeken met suiker of met kaas en bacon. Maar met zoet beleg is het ook zalig. Bijvoorbeeld met hazelnootpasta of kersen. Als er pannenkoeken overblijven kan je ze ook heerlijk de volgende dag als ontbijt opeten. Koud of opgewarmd in de pan. Zin in een hartige pannenkoek? Bekijk dan dit recept: Hartige Pannenkoek met Gehakt, Prei en Champignons

Wat doe jij het liefst op je pannenkoek? En wanneer is het bij jou thuis weer tijd om pannenkoeken te bakken?

Pannenkoekenbeslag maken

Print Recipe
Serves: 8 stuks Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 250 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • margarine

Instructions

1

Voeg alle ingrediënten toe aan een grote kom en mix het geheel met een staafmixer tot het beslag geen klontjes meer bevat.

2

Verhit een klont margarine in een koekenpan en schep het pannenkoekenbeslag in de pan. Draai de pan zodat de hele bodem bedekt is met pannenkoekenbeslag.

3

Bak de pannenkoeken aan elke kant goudbruin en je kan er ook nog voor kiezen om beleg toe te voegen zoals bacon of kaas.

Notes

De margarine maken de pannenkoeken nog lekkerder!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply