fbpx
Hoofdgerechten

Zalmzijde uit de Oven met Dille, Citroen, Honing en Mosterd

zalmzijde uit de oven met dille, citroen, honing en mosterd

Zalmzijde uit de Oven met Dille, Citroen, Honing en Mosterd

Print Recipe
Serves: 1 zalmzijde van ca. 1,2 kg Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 1 bosje dille 5 gr
  • 1 citroen
  • 1 hele zalmzijde (ca. 1,2 kg)
  • 1 el Limburgse mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • Peper naar smaak
  • Aluminiumfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de knoflook fijn en snijd de citroen in schijfjes.

3

Pak een bakje, voeg de mosterd, honing, knoflook en olijfolie toe en mix het goed door elkaar met een lepel of vork.

4

Pak een groot vel aluminiumfolie en leg de hele zalmzijde op de aluminiumfolie. Bestrijk de zalmzijde royaal met het lekkere mosterdhoning mengsel.

5

Garneer de zalm met de dille en peper.

6

Vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er een pakketje ontstaat.

7

Leg de zalmzijde 17 minuten in de voorverwarmde oven. Dat wordt genieten. Eet smakelijk!

Notes

Zalig met gebakken aardappeltjes erbij en groenten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply