Hoofdgerechten/ Ovenschotels/ Pasta

Lasagne Bolognese met Bechamelsaus

lasagne bolognese

Heb je zin in een zalige zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus? Ik wel weer terwijl ik dit aan het typen ben. Je hebt geen pakjes of zakjes nodig, alleen maar verse producten. Dit maakt deze gezonde lasagne bolognese met bechamelsaus toch echt het allerlekkerst en zeker het proberen waard.

Een ovenschotel met pasta wordt steeds een grotere favoriet bij ons thuis. Je hebt niet veel ingrediënten nodig, je gooit alle ingrediënten makkelijk bij elkaar in de schotel, je schuift de lasagne bolognese schotel vervolgens in de oven en het enige dat je nog hoeft te doen is wachten tot dit super lekkere gerecht klaar is!

Maar wat is de echte bolognese saus? Er staan super veel verschillende recepten online. Deze Italiaanse lasagne bolognese met bechamelsaus heeft een heerlijke bolognese saus met gehakt, knoflook, uien, tomatenblokjes, champignons, een winterpeen en lekkere oregano en basilicum kruiden. De perfecte vulling voor de lasagne bolognese. Ook staan er erg veel recepten online waarbij er behoorlijk veel ingrediënten worden gebruikt maar dat is helemaal niet nodig.

Het is belangrijk dat je genoeg saus op de lasagnebladen legt in de ovenschotel. Ik heb een keer gehad dat de lasagnebladen nog hard waren toen het uit de oven kwam en ik had toen niet genoeg saus gebruikt. Maar bij dit recept ben je verzekerd van genoeg saus.

Ik hou echt van lasagne bolognese en dan vooral met véél kaas en niet met gewone mozzarella maar met buffelmozzarella. Eerder maakte ik wel eens een lasagne bolognese maar dan zonder bechamelsaus. Echter is de klassieke lasagne dan wel een stuk saaier en minder smaakvol. Het lijkt misschien ingewikkeld om dit recept te maken maar het is erg makkelijk. Het duurt ongeveer 15 minuten om het te bereiden en de oven tijd is 45 minuten. Ook is het makkelijk als er vrienden komen eten. Je maakt een lekkere grote ovenschotel vol en dit kan je dan van tevoren klaar zetten. Je zou er nog een lekkere salade en stokbrood bij kunnen maken en je hebt een zalige maaltijd op tafel.

Lasagne Bolognese met Bechamelsaus

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 60 minuten

Ingredients

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g lasagnebladen
  • 300 g rundergehakt
  • 75 g margarine
  • 6 el bloem
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 500 ml volle melk
  • champignons
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 1 winterpeen
  • 250 g buffelmozzarella
  • Oregano kruiden
  • Basilicum kruiden
  • Peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de champignons, de winterpeen en buffelmozzarella in plakjes. En snijd de basilicum fijn.

3

Doe iets olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe en rul dit bruin.

4

Voeg de winterpeen, de uien, knoflook en champignons toe aan het gehakt en bak het geheel 5 minuten.

5

Voeg de tomatenblokjes, oregano kruiden en basilicum kruiden toe aan het gehakt en breng het vervolgens nog meer op smaak met peper en zout.

6

Roer de saus af en toe en laat het lekker indikken. Smelt intussen de margarine in een steelpan op laag vuur en meng de bloem erdoor en laat het 3 minuten garen.

7

Voeg al roerend met een garde de melk toe tot het een glad mengsel is geworden. Breng het eventueel nog op smaak met peper en zout.

8

Vet de ovenschaal in met boter en verdeel 1/3 deel van het gehaktmengsel op de bodem. Vul deze bodem vervolgens met een laagje lasagnevellen en schep vervolgens de helft van de bechamelsaus eroverheen.

9

Dek het weer af met lasagnevellen en vervolgens weer 1/3 deel van de gehaktsaus. Dek het weer af met lasagnevellen en bestrijk de lasagnevellen vervolgens met de andere helft van de bechamelsaus.

10

Dek de bechamelsaus vervolgens voor de derde laag weer af met de lasagnevellen, bestrijk de lasagnevellen vervolgens met het laatste deel van de gehaktsaus en bestrooi de lasagne vervolgens met de belegen kaas en de buffelmozzarella.

11

Bak de lasagne bolognese met bechamelsaus in 45 minuten gaar in de oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply