Vroeger vond ik zuurkool nooit lekker, maar daar ben ik sinds een paar jaar op terug gekomen. Belangrijk bij een zuurkool gerecht is dat je lekkere en goed bijpassende ingrediรซnten toevoegt. Hierdoor overheerst het zure van de zuurkool niet meer, maar behoud je toch de zalige smaak van de zuurkool. Ik ben echt dol van hartige taarten en ik weet zeker dat je deze hartige taart zuurkool zeker kan waarderen, ook al houd je misschien niet van zuurkool. Deze hartige zuurkooltaart met paprika, ui en pancetta is ten eerste echt een plaatje, maar ook echt super lekker en makkelijk om te maken. Wij hebben er twee dagen van gesmikkeld.
Zuurkooltaart
Een hartige taart ziet er vaak ingewikkeld uit, maar meestal is een hartige taart makkelijk om te maken en vooral deze hartige zuurkooltaart is makkelijk om te maken. Als je visite krijgt en je wilt deze zuurkool hartige taart serveren, dan kan je het heel makkelijk een dag van tevoren maken. Je kan deze zuurkooltaart met bladerdeeg gewoon twee dagen bewaren in de koelkast. Wat is het nu eigenlijk: Een hartige zuurkooltaart of zuurkool quiche? Het kan allebei eigenlijk wel. Een hartige taart is een taart met hartige ingrediรซnten en een quiche is altijd een hartige taart.
Recept zuurkooltaart
Deze hartige taart met zuurkool is lekker fris door de zuurkool, groene paprika en ui. Ook is het een stevige zuurkooltaart door de vulling van eieren, slagroom en belegen kaas. Wat ik ook altijd erg lekker vind aan een hartige taart is het krokante korstje van bladerdeeg. Ik heb slagroom gebruikt bij deze zuurkool in bladerdeeg, maar je kan ook erg goed voor een slankere oplossing kiezen. Andere ingrediรซnten die je kan kiezen zijn bijvoorbeeld soja-room, kookroom of zelfs een light kookroom. Voor dit recept zuurkooltaart heb ik bladerdeeg gebruikt. Het kan ook zijn dat je hartige taart deeg lekkerder vind, dan kan je dit heel makkelijk vervangen. Of je maakt de bodem helemaal zelf, dan ben je echt een keukenprinses.
Nieuwsgierig geworden naar een ander lekker recept met zuurkool? Bekijk dit recept eens: Rรถsti Zuurkool met Rookworst en Rozijnen. Een super goede combinatie tussen zoet, zuur en zout.
Zuurkooltaart met Paprika, Ui en Pancetta
Print RecipeIngredients
- 8 plakjes bladerdeeg
- 500 gr zuurkool
- 3 eieren
- 200 ml slagroom
- 125 gr geraspte belegen kaas
- Pancetta
- Peper en zout
- 1 groene paprika
- 1 ui
- Quichevorm van 23 cm
Instructions
Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de quichevorm in met bakspray of boter. Verdeel de plakjes deeg over de vorm.
Druk de randjes deeg goed aan en prik met een vorm wat gaatjes in het deeg.
Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel de zuurkool over de bodem op het deeg. Bestrooi de zuurkool vervolgens met zout en peper naar smaak.
Snijd de ui en groene paprika in blokjes en verdeel dit vervolgens over de zuurkool.
Pak een kom en voeg de eieren, slagroom, geraspte kaas, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar met een lepel of vork.
Verdeel het eimengsel over de taart.
Bak de zuurkooltaart 25 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel dan voorzichtig de pancetta over de taart en bak het nogmaals 10 minuten. Eet smakelijk!