Bijgerechten/ Snacks & Tapas

Toast met Kaas, Knoflook, Kruiden & Olijfolie

toast met kaas, knoflook, kruiden & olijfolie

Een toast met geraspte belegen kaas, knoflook, kruidenboter kruiden en olijfolie maken is nog makkelijker dan een omelet bakken. Het enige dat je nodig hebt zijn de ingrediënten, een bakje, een vork, kwastje en een oven. Ik bak de toast krokant in de oven, maar je kan er ook voor kiezen om de toast in een koekenpan te bakken. De echte sterrenchefs bakken toasts altijd in een koekenpan met lekkere roomboter. Op deze manier krijg je nog meer smaak. Ik heb het in de oven gebakken omdat dat gewoon erg makkelijk is. Je bereid de toasts en vervolgens “gooi” je ze 10 minuten in de oven.

Deze toast met kaas, kruiden en olijfolie is super lekker bij een warme kop soep. Als je wil kan je hem er zelfs lekker in dippen. Ook is dit recept een hele goede tip als je makkelijk voor twee dagen soep hebt gemaakt. Je hoeft alleen de soep de tweede dag op te warmen, de sneetjes brood in te smeren met dit fantastische mengseltje, vervolgens te bakken in de oven en klaar! Je kan lekker genieten van een gezonde maaltijd die snel klaar is.

Ik gebruik meestal brood dat ik nog in de vriezer heb liggen, maar hier kan je natuurlijk ook weer mee uitpakken. Koop een lekker pompoenbrood, desembrood of donkerbruin brood bij de bakker. Dit maakt de toast toch nét wat lekkerder. Ook kan je variëren met kaas. Ik heb belegen kaas gebruikt, omdat dat snel smelt. Hou je toch meer van jonge kaas of juist oude kaas? Het kan allemaal. Oude kaas kan ook erg lekker zijn als je een uiensoep hebt of juist een champignonsoep. Ik heb het dan over kaas van de koe, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor geitenkaas. Lijkt mij ook erg lekker! Geniet van dit simpele recept om je maaltijd nog lekkerder te maken.

Toast met Kaas, Knoflook, Kruiden & Olijfolie

Print Recipe
Serves: 6 sneetjes brood Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 5 el olijfolie
  • 3 tl Silvo kruidenboter kruiden
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 1 knoflookteentje
  • 6 sneetjes brood

Instructions

1

Pak een klein bakje en voeg de olijfolie, kruidenboter kruiden en de knoflook toe en meng het door elkaar.

2

Pak een kwastje en smeer de sneetjes brood in met het olijfolie mengsel.

3

Strooi er wat geraspte belegen kaas overheen en leg de sneetjes brood 10 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply