Hoofdgerechten/ Noedels

Udon Noedels met Zelfgemaakte Pindasaus, Taugé en Kipfilet

Udon Noedels met Zelfgemaakte Pindasaus, Taugé en Kipfilet

Het is weer tijd voor een zalig recept die ook nog eens makkelijk en snel klaar is. Binnen een half uur heb je dit gerecht al op tafel staan. Beter kan toch niet?! In dit fantastische udon noedels recept combineer ik rode paprika, bosuitjes, komkommer, pinda’s, taugé, kipfilet, gebakken uitjes en een erg lekkere zelfgemaakte pindasaus. Een combinatie om je vingers bij af te likken en perfect als je een druk leven hebt.

Udon noedels recept

Dit recept doet mij zelf denken aan bami, maar dan de 2.0 versie. Niet met mie, maar met van die heerlijke dikke udon noedels met een nootachtige smaak die je lekker naar binnen kan slurpen. Sinds ik ze geproefd heb in een Japans restaurant ben ik verkocht. Het zijn verreweg de lekkerste noedels die er zijn. Tegenwoordig kan je deze udon noedels ook gewoon kopen in de meeste supermarkten bij het Oosterse schap. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon halen bij de toko. Bij de toko kan je ook gekookte udon noedels kopen die meer wegen dan de gedroogde udon noedels in de supermarkt. Ik heb gedroogde udon noedels gebruikt dus als je gekookte noedels hebt gekocht zou ik er iets minder van gebruiken. Je kan altijd op de verpakking kijken wat de voorgestelde portie per persoon is.

Ik hou van de Japanse en Indonesische keuken en in dit gerecht worden ze gecombineerd. De Japanse keuken door de udon noedels en de Indonesische keuken doordat dit udon noedels recept een beetje lijkt op bami. Als vegetariër kan je ook erg goed met dit gerecht uit de voeten. Je kan dan de kipfilet vervangen door vegetarische kip, tofu of tempeh. Maar ook als vegan kan je dit product vervangen en de honing weglaten. Dan blijft er alsnog een zalig gerecht over. En om helemaal in de sfeer te komen kan je dit gerecht lekker opeten met stokjes. Geniet ervan!

Udon Noedels met Kip, Zelfgemaakte Pindasaus en Taugé

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 250 gram udon noedels
  • 3 bosuitjes
  • 1 komkommer
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 3 el pindakaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gr taugé
  • 1 el gemberpoeder
  • 4 el sojasaus
  • Gebakken uitjes
  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • Sesamzaadjes
  • 3 el honing
  • Verse koriander
  • 1 limoen
  • 1 tl sambal oelek (naar smaak)
  • wokolie

Instructions

1

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes, schil de komkommer met een kaasschaaf, snijd de knoflook fijn, hak de koriander in mooie stukjes en snijd de kipfilet en paprika in blokjes.

2

Kook de udonnoedels volgens de beschrijving op de verpakking.

3

Doe wat wokolie in een een wokpan en bak hierin de kip goudbruin. Voeg daarna de paprika, taugé en bosuitjes toe.

4

Pak ondertussen een kom en maak hierin de saus op smaak. Voeg de knoflook, pindakaas, gemberpoeder, sojasaus, wokolie, honing, limoen en sambal oelek toe en roer het geheel goed door elkaar. Als je nog iets mist voeg het dan toe.

5

Bak de pinda's ook even aan in een koekenpan.

6

Meng in een kom de pindakaas, ketjap, sambal, knoflook, gember en 1 el warm water tot een mooie, dikke saus.

7

Voeg de saus toe aan de noedels en meng deze goed.

8

Verdeel de noedels over diepe borden en garneer het gerecht met de komkommer, bosui, avocado, gezouten pinda's en verse koriander of peterselie.

9

Knijp de limoen uit over het gerecht voor een frisse smaak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply