fbpx
Bakrecepten/ Lunch/ Ontbijt

Gezonde Ontbijtdonuts met Frambozen, Dadels en Griekse Yoghurt

gezonde donuts

Wat is er lekkerder dan ontbijten met donuts? โ€œOntbijten met donuts?!โ€, hoor ik je denken. Ja, met deze gezonde donuts kan dat. Echt een ultiem ontbijt voor in bed, terwijl je lekker rustig wakker aan het worden bent in het weekend. Hier mag je mij zeker wakker voor maken. Hoe lekker zien deze ontbijt donuts eruit? Het zijn geen echte donuts die vol zitten met suiker, maar gezonde donuts waarbij het suiker is vervangen door de zoete dadels. Maar met deze ontbijt donuts kan je heel goed de ongezonde donuts vervangen. Ook geven ze je voldoende energie tot aan de middag.

Waarom is gezond en goed ontbijten belangrijk?

Deze eerste maaltijd van de dag is natuurlijk niet zomaar bedacht. Je lichaam heeft de hele nacht geen eten gehad. En om je darmen weer aan het werk te zetten en om goed te kunnen presteren, hebben we voedsel nodig na het opstaan. Ook krijg je de voedingsstoffen makkelijker binnen die je dagelijks nodig hebt. Onderzoekers hebben mensen die wel ontbijten en mensen die niet ontbijten vergeleken en het viel hun op dat mensen die wel ontbijten meer vitamines en mineralen binnen krijgen. Zij komen dichterbij de aanbevelingen van vitamines en mineralen die je dagelijks binnen hoort te krijgen.

Wil je op gewicht blijven? Een ontbijt met brood zorgt ervoor dat je je voor lange tijd verzadigd voelt en je hebt dan minder de behoefte om na het ontbijt nog te snacken.

Gezonde donuts recept

Donuts zijn meestal bereid met veel suiker. In dit gezonde donuts recept zitten helemaal geen toegevoegde suikers. Deze donuts zijn zoeter gemaakt met dadels en een lekkere frambozenjam. Verder heb ik gebruik gemaakt van amandelmeel, honing, Griekse yoghurt, bakmeel en een eitje. Lekkere en gezonde producten.

Gezonde donuts maken

Deze gezonde donuts maken vergt wat geduld en liefde. Voeg alle ingrediรซnten toe aan een kom en kneed het deeg tot een mooie bal. Nu kan je de donut vormpjes maken en de donuts koken in heet water. Hierbij is het belangrijk dat je ze voorzichtig omdraait anders kunnen ze breken. Daarna bak je ze nog even krokant in een koekenpan. Leg ze op een bordje en voeg de zelfgemaakte frambozenjam, yoghurt en frambozen toe en je kan lekker smikkelen!

Eet smakelijk en een fijne dag!

gezonde ontbijtdonuts

Gezonde Ontbijtdonuts met Frambozen, Dadels en Griekse Yoghurt

Print Recipe
Serves: 4 donuts Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

 • 100 g dadels
 • 200 g zelfrijzend bakmeel, plus wat extra
 • 30 g amandelmeel
 • 1 groot ei
 • 125 gr frambozen voor jam
 • 100 gr frambozen voor eroverheen
 • 1 el vloeibare honing
 • 4 el Griekse yoghurt
 • 1 tl kaneel
 • Een snuf zout
 • 3 el zonnebloemolie

Instructions

1

Haal de pitten uit de dadels en voeg het vlees van de dadels, het bakmeel, amandelmeel, het ei, een snuf zout en 70 ml water toe aan een grote kom.

2

Bestuif het werkblad met bloem en kleed het deeg tot het goed gemengd is.

3

Pak een deegroller en rol het deeg uit tot 1,5 cm dik. Pak een grote mok of een grote ronde koekjesvorm met een doorsnee van 8 cm om twee rondjes te snijden. En gebruik een shotjesglas of een koekjesvorm met een doorsnee van 3 cm om in het midden twee gaatjes te maken.

4

Kneed het resterende deeg weer tot een deegrol en maak opnieuw een lap van 1,5 cm en maak hier weer twee donuts van.

5

Pak een grote kookpan met kokend water en voeg de donuts 5 minuten toe, waarbij je ze op de helft voorzichtig omdraait.

6

Terwijl de donuts koken pak je een klein koekenpannetje en hierin voeg je de frambozen voor de jam, honing en kaneel toe. Pak een vorm en prak en roer alles tot een lekkere jam.

7

Pak een koekenpan en verwarm je hierin de zonnebloemolie. Giet de donuts voorzichtig af en bak ze in de koekenpan voor 10 minuten met regelmatig keren tot ze krokant zijn geworden.

8

Pak een mooi bordje en voeg de frambozenjam toe, de Griekse yoghurt en verdeel de frambozen eroverheen. Geniet van je zalige ontbijt!

You Might Also Like