fbpx
Bakrecepten

Chocolate Chip Cookie Cheesecake met Rood Fruit

Chocolate Chip Cookie Cheesecake met Rood Fruit

Een bodem die bestaat uit een grote koek met stukjes pure chocolade en daardoor lijkt op een enorme chocolate chip cookie. Op de enorme chocolate chip cookie zit een lekkere cheesecake laag met een citroen touch. En om af te sluiten een topping van rood fruit. Ja, dit is echt de meest smaakvolle en een van de meest zoete cheesecakes die ik ooit gegeten heb. Een verleiding die moeilijk is te weerstaan. Het is natuurlijk zalig om deze cheesecake met rood fruit in je eentje op te snoepen, maar het is een ideale taart om te serveren en samen van te genieten. Het is namelijk een machtige taart. Dus snijd er wat stukken uit en maak je familie, vrienden of collega’s blij met een stukje cheesecake.

Ook als je er niet van houdt om lang in de keuken te bakken, dan wordt je ook blij van onderstaand recept. Deze cheesecake lijkt misschien lastig om te maken maar is erg simpel en in een mum van tijd klaar. Je moet alleen even geduld hebben als hij in de koelkast staat. Als je een verjaardag viert of je wilt de taart meenemen, dan is het handig om de cheesecake een dag van tevoren te maken. Ik heb deze taart met een vriendinnetje gebakken. Een super goed idee om samen te doen. Eerst gezellig kletsen en bakken tegelijk en daarna de cheesecake samen opsmikkelen.

In deze cheesecake heb ik rood fruit gebruikt, maar je kan ook kiezen voor alleen aardbeien, blauwe bessen of frambozen. Net wat jezelf lekker vindt. Voor deze cheesecake met rood fruit heb ik een ronde springvorm gebruikt van 24 cm. Je kan ook een kleinere springvorm gebruiken. Je krijgt dan alleen een dikkere laag met cheesecake en de bodem met de chocolate chip cookie wordt ook dikker.

Heb je zin in een taart met chocolate chip cookie bodem, een laag met frisse cheesecake en daarop een heerlijke laag met zoete vruchten? Probeer dit recept een keer te maken. Ik ben benieuwd of het lekker was!

Chocolate Chip Cookie Cheesecake met Rood Fruit

Print Recipe
Serves: 8 - 12 personen Cooking Time: 4 uur

Ingredients

  • 80 gr margarine
  • 275 gr chocolate chip cookies
  • 600 gr roomkaas
  • 150 gr suiker
  • 125 gr zure room
  • 3 eieren
  • 2 tl maïzena
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 430 gr Hak taart en vlaaifruit bosvruchten
  • Vers rood fruit voor de topping

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

3

Verkruimel de chocolate chip cookies en sla ze zijn met bijvoorbeeld een keukenroller.

4

Smelt de margarine in een pannetje, voeg de chocolate chip cookies toe aan de pan en meng de kruimels door de boter.

5

Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk het plat met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm met de bodem even in de koelkast.

6

Pak een grote kom en meng de roomkaas en suiker met een garde tot het een glad mengsel is geworden. Voeg nu telkens een ei toe tot hij is opgenomen. Herhaal dit tot alle eieren zijn toegevoegd. Voeg daarna de zure room, maïzena en het vanille-extract toe. Rasp ook nog een beetje citroen voor een fris effect. Mix het geheel tot een glad mengsel.

7

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het cheesecakemengsel op de bodem en verdeel het weer met de platte kant van een lepel.

8

Bak de taart in 40 minuten op 180 graden.

9

Laat de taart een uur eerst afkoelen voordat je hem in de koelkast zet. Hij kan anders gaan scheuren.

10

Voeg na een uur de toppings toe aan de cheesecake en zet de taart 2 uur in de koelkast. Daarna kan je hem serveren. Geniet ervan!

Notes

Laat de cheesecake eerst afkoelen voordat je de taart in de koelkast zet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply