fbpx
Ontbijt/ Smoothies & Drankjes

Groene Ontbijtsmoothie

groene ontbijtsmoothie

Ik hou van een groene ontbijtsmoothie. En als je je dag er ook nog goed mee kan beginnen, waarom niet? Je kan deze zalige groene smoothie maken als ontbijt maar ook bijvoorbeeld als tussendoortje. Het kan namelijk ook zijn dat je deze smoothie niet genoeg vullend vind als ontbijt. Op dit moment ontbijt ik bijna iedere dag met gezonde smoothies en varieer vaak met de ingrediรซnten. Toch val ik vaak terug op dit groene smoothie recept.

Misschien dat je denkt: bah een groene smoothie. Maar groene smoothies zijn erg lekker, mits je natuurlijk de juiste ingrediรซnten gebruikt. En ook nog eens gezond. De smoothie krijgt enkel de groene kleur door de spinazie. Voor de rest proef je de spinazie maar een klein beetje. Ook is deze smoothie erg makkelijk als je geen goede ontbijter bent. Je stopt de ingrediรซnten in de ochtend of zelfs de avond ervoor in de blender en je neemt een grote beker mee naar school of kantoor. Dan kan je het lekker op je gemakje opdrinken.

Gedurende de nacht is je lichaam druk bezig met het verwerken van afvalstoffen en het vernieuwen van cellen. Als je โ€™s ochtends wakker wordt is er niets beter dan een gezond ontbijt met genoeg vitamines en mineralen. In dit groene smoothie recept gebruik ik spinazie, havermout, ananas, banaan, Griekse yoghurt en honing. Een perfecte smaken combi. De banaan, honing en ananas maken de smoothie lekker zoet. Met de havermout krijg je gezonde granen binnen en de spinazie zit boordevol vitamine c en mineralen waaronder ijzer voor meer energie. Verder bevat deze ontbijtsmoothie veel vitaminen, antioxidanten, vezels en eiwitten. Ideaal als je net wakker bent geworden en om je lichaam gelijk een gezonde boost te geven. Dus probeer deze ontbijtsmoothie zeker een keer om je dag goed te starten!

Groene Ontbijtsmoothie

Print Recipe
Serves: 2 glazen Cooking Time: 5 minuten

Ingredients

  • 100 ml water
  • 3 el havermout
  • 150 gr verse spinazie
  • 200 gr bevroren ananas (of vers gesneden)
  • 1 banaan
  • 5 grote eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 tl honing

Instructions

1

Voeg alle ingrediรซnten toe aan de blender en mix alle ingrediรซnten goed door elkaar.

2

Schenk de smoothie in een mooi glas en klaar is je groene ontbijtsmoothie!

You Might Also Like