Koolhydraatarm/ Lunch/ Salades

Salade met Galiameloen en Parmaham

salade met meloen en ham

Deze salade met meloen en ham moet iedereen een keer geprobeerd hebben. Ik heb het recept al gemaakt in de zomer, maar het is zeker de moeite waard om dit alsnog te delen omdat het één van mijn favoriete salades is.

Ik heb de laatste tijd de smaak te pakken van lekkere salades. Eerder bestelde ik bijvoorbeeld bijna alleen maar clubsandwiches tijdens een lunch date, maar tegenwoordig ook afwisselend een salade. Vooral een salade met groenten, fruit en iets hartigs erin vind ik heerlijk. Ook af en toe een koolhydraatarme lunch heeft mijn voorkeur en met deze salade met meloen en ham lukt dat goed.

Vandaag staat er een zalige salade met meloen en ham op tafel. Een frisse salade, perfect voor een warme dag, maar doet het ook erg goed als salade bij een chique diner met vrienden. Het is geen saaie standaard salade, maar eentje met pit en smaak. De meloen combineert erg goed met de parmaham. Echter zijn de mozzarella en balsamicocrème ook echt een must om te te voegen aan deze salade.

Het is een super makkelijke salade die in een mum van tijd is gemaakt én ook nog eens super lekker. Met een paar ingrediënten staat hij al op tafel. Als je nog wat over hebt na het eten kan je de salade makkelijk bewaren en de volgende dag eventueel aanvullen met een gekookt eitje, avocado, nootjes of zelfs met pasta. In de zomer heb ik deze salade met meloen en ham als bijgerecht gemaakt tijdens een barbeque. Of wat dacht je van gebakken aardappeltjes, kabeljauwfilet en deze zalige salade?

Maar vind je bijvoorbeeld een galiameloen niet lekker dan kan je makkelijk kiezen voor een andere meloen. Je kan de salade afwisselen met de frisse en zoete Cantaloupe meloen, maar de Dino en gele honingmeloen zullen het ook erg goed doen in deze salade.

Ook gebruik ik Parmaham in dit recept terwijl je dit ook anders naar smaak kan toevoegen. Het belangrijkste is dat het een rauwe of gerookte ham is. Serranoham, Prosciutto, Ardennerham of Schwarzwalder zijn ook erg lekker in deze salade. Maar dat kan je helemaal zelf naar smaak bepalen.

Salade met Galiameloen en Parmaham

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 45 gr parmaham
  • 200 gr mozzerella
  • 1/4 galiameloen
  • 100 gr gemengde salade
  • 2 el balsamico crème
  • Peper en zout naar smaak

Instructions

1

Snijd 1/4 van de galiameloen in blokjes en schep de blokjes in een mooie grote saladekom.

2

Scheur de Parmaham in stukjes en strooi de stukjes over de blokjes meloen.

3

Pak de gemengde salade en voeg dit ook toe aan de kom.

4

Snijd de mozzarella in stukjes en voeg dit ook aan de saladekom.

5

Bestrooi tot slot de salade met peper en zout en de lekkere balsamico crème.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply