fbpx
Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm

Romige Courgetti met Garnalen en Romatomaatjes

Romige Courgetti met Garnalen en Romatomaatjes

Een gezonde en koolhydraatarme avondmaaltijd van courgette slierten, een zalige romige saus van avocado en roomkaas en garnalen.

 

Ingrediënten (2 personen):

  • 8 romatomaatjes
  • 2 courgettes
  • 350 gr garnalen (gepeld)
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels roomkaas (light)
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Scheutje citroensap
  • Scheut balsamico azijn
  • Peper en zout

Gemiddelde prijs: € 12,50
Bereidingstijd: 30 min

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 8 romatomaatjes in een ovenschaal. Schenk hier een beetje balsamico azijn overheen en wat peper en zout. Zet het 20 minuutjes in de oven tot ze geroosterd zijn.

 

Stap 2: Snij de courgettes in plakken met een kaasschaaf en snij ze vervolgens in reepjes.

Stap 3: Prak de avocado en meng dit met de roomkaas, knoflook en citroensap tot een smeuïge saus.

Stap 4: Bak de garnalen 5 minuten gaar in een pan en voeg hier de saus, courgetteslieren en peper en saus aan toe. Zet het een paar minuten op een laag vuurtje.

Stap 5: Rooster ondertussen de pijnboompitjes bruin in een pan.

Stap 6: Serveer de courgetti met de geroosterde tomaten en strooi de pijnboompitten eroverheen.

spinaziecurry

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply