Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm

Javaanse Saotosoep

Het is één van mijn favoriete soepen. Een soep die een keer anders is dan normaal en die je zo vullend en pittig kan maken als je zelf wilt.  Deze zalige Javaanse saotosoep moet je proberen. De Javaanse migranten die naar Suriname verhuisden misten de saotosoep en maakten de soep met ingrediënten die ze in Suriname konden krijgen. Het is een soep met veel ingrediënten, maar als je ze eenmaal in huis hebt kan je de soep heel makkelijk vaker maken.

Ingrediënten (2 personen):

  • 600 gram kipfilet
  • 2 liter water
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groenteboullionblokje
  • 2 kippenboullionblokjes
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 4 hardgekookte eieren
  • 100 gram taugé
  • 80 gram basmatirijst
  • 2 laurierblaadjes of een snufje laurierkruiden
  • 1 theelepel laos (Go-Tan of Conimex kruiden)
  • 1/2 theelepel gemberpoeder (Djahé Conimex)
  • 1 theelepel peterselie kruiden
  • Zout & peper

 

Gemiddelde prijs: € 13,00
Bereidingstijd: 1 uur en 15 min

saotosoep

Stap 1: Pak een grote soeppan en leg hierin de kipfilets met 2 liter water.

Stap 2: Snijd de ui en knoflook grof en voeg het toe aan de pan.

Stap 3: Doe ook de groente- en kippenbouillon erbij met de laurier-, laos-, gember-, zout- en peper kruiden met een scheutje ketjap. Laat dit minimaal een uur zachtjes doorkoken op laag vuur met de deksel op de pan.

Stap 4: Haal de kipfilets na een uur uit de pan en pluk ze met behulp van twee vorken in kleine stukjes.

Stap 5: Kook de rijst gaar en de eieren hard. Snijd vervolgens de eieren in vieren.

Stap 6: Pak een soepbord of -kom en leg in het midden een beetje rijst en leg hierop de taugé en de kip.

Stap 7: Giet de soep erover en leg de eitjes op de rand van het soepbord. Bestrooi met wat peper en peterselie en dan is je saotosoep klaar.

saotosoep

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply