Koolhydraatarm/ Soepen

Geroosterde Puntpaprika Tomatensoep

geroosterde tomaten- en puntpaprika soep

Deze geroosterde puntpaprika tomatensoep is echt comfort food voor deze koude dagen. Echter mag het wat mij betreft nog wel wat kouder worden. Maar met een zalige soep zit je altijd goed. Wij eten bijna elke week wel een soepje thuis. Daarom probeer ik altijd veel te variëren met soep en ik probeer vaak nieuwe soeprecepten uit. Zo maakte ik van de week deze geroosterde paprikasoep met tomaat. Deze soep is erg smaakvol doordat de paprika’s en tomaten eerst geroosterd zijn in de oven. Door het roosteren van de groenten worden de smaken nog intenser. Ook geven de kruiden een lekkere smaak en pit aan deze soep en de zure room zorgt weer voor een frisse en romige smaak. Verder maak ik ook vaak deze Mosterdsoep met Zalm en Prei en deze klassieke Volle en Verse Tomatensoep. Die soeprecepten moet je ook echt een keer proberen, zeker de moeite waard.

Deze soep zou je ook kunnen maken als je geen oven hebt. Je voegt dan alle ingrediënten toe aan een soeppan en dan bak je de groenten en kruiden eerst goed voordat je het water, de bouillon en de tomatenpuree toevoegt. De smaak wordt dan minder intensief, maar je geroosterde tomaten paprikasoep zal nog steeds super lekker worden.

Geroosterde paprika tomatensoep

Heb je zin in een supergezonde soep? Dan ben je op de juiste pagina beland, want deze geroosterde paprikasoep met tomaat is echt gezond. Er worden veel groenten gebruikt zoals tomaten, puntpaprika’s, rode uien en knoflook. Het enige dat niet gezond is, is de theelepel suiker die ik vaak aan een soep toevoeg. Dit zorgt natuurlijk voor een zoetere smaak, maar doordat je ook zout en kruiden toevoegt is dit een goede smaakmaker die er tegenover staat. Houd je van een pittig soepje? Dan kan je ook meer chilivlokken toevoegen of een rood pepertje in ringetjes snijden en toevoegen aan de ovenplaat. Tot slot heb ik de geroosterde paprika tomatensoep romiger en frisser gemaakt met een vleugje zure room.

Ga jij deze gezonde soep met geroosterde paprika en tomaten maken?

geroosterde tomaten- en puntpaprika soep

Geroosterde Puntpaprika Tomatensoep

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 35 minuten

Ingredients

  • 10 romatomaten
  • 4 puntpaprika’s
  • 2 rode uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 50 gr zure room
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • Grote scheut olijfolie
  • 1 runderbouillontablet
  • 1,5 el tijm
  • 2 el oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl suiker
  • 0,75 liter water

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Was de tomaten en puntpaprika’s. Snijd de tomaten door 8. Snijd de kroontjes van de puntpaprika’s af, snijd de zaadlijsten eruit en snijd ze vervolgens in de lengte door de helft. Snijd de knoflook in kleine stukjes en de rode ui in dunne ringen.

3

Pak een ovenplaat en verdeel de tomaten, puntpaprika’s, knoflook, rode ui, tijm, oregano, suiker, peper en zout, chilivlokken, paprikapoeder en basilicum over de plaat. Als topping voeg je er een grote scheut olijfolie overheen.

4

Zet de ovenplaat in de oven en rooster groenten en kruiden 20 minuten.

5

Haal na 20 minuten de ovenplaat uit de oven. Als het vel van de paprika zwart is geworden, dan haal je dit er voorzichtig af.

6

Voeg het geheel toe aan een grote soeppan en voeg nu ook het water, de tomatenpuree en de runderbouillon toe. Kook het op geheel zachtjes voor 10 minuten.

7

Mix de geroosterde paprika tomatensoep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en zure room naar smaak. Geniet van je lekkere soep!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply