fbpx
Bakrecepten/ Koolhydraatarm/ Lunch

Koolhydraatarme Hartige Wafels

koolhydraatarme hartige wafels

Een erg populair recept onder de koolhydraatarme community zijn koolhydraatarme kaaswafels. Deze koolhydraatarme kaaswafels zijn niet voor niets zo populair, want ze zijn super makkelijk om te maken en een goed alternatief voor brood. Ik heb er een andere zalige variatie op gemaakt met paprika en ui erbij en je hebt deze verrukkelijke koolhydraatarme hartige wafels.

Je kan deze koolhydraatarme kaaswafels als ontbijt eten of als lunch. Als tussendoortje doet hij het ook erg goed. Normaal bak je wafels natuurlijk met bloem, maar helaas bestaan de meeste meelsoorten voor 75% uit koolhydraten. In dit recept gebruik in amandelmeel. Amandelmeel bevat slechts 10 gram koolhydraten per 100 gram en is dus een goede vervanger van bloem bij een koolhydraatarme levenstijl.

Koolhydraatarme hartige wafels

Deze kaaswafels koolhydraatarm met paprika, ui, kaas en lekkere kruiden kan je maken met onderstaand recept. Als je het lekker vindt kan je er eventueel nog knoflookpoeder en paprikapoeder aan toevoegen om de smaak te versterken. Echter vind ik de smaak al perfect en ben je voor de hele ochtend of middag verzadigd. De mozzarella heeft een erg neutrale kaassmaak. Wil je koolhydraatarme hartige wafels maken met een sterkere kaassmaak? Dan kan je kiezen voor cheddar, Emmentaler of Old Amsterdam. Ik heb er al wel belegen kaas aan toegevoegd, dus dit zou ook al meer smaak moeten geven. Maar voor de variatie is het leuk om een keer voor een andere kaassoort te kiezen als je ze vaker gaat maken.

koolhydraatarme hartige wafels

Kaaswafels koolhydraatarm

In deze koolhydraatarme hartige wafels zit een mooie hoeveelheid kaas. Misschien dat je nu denkt: maar druipt het kaas straks niet helemaal uit mijn wafelijzer? Nee, dat had ik niet. Belangrijk is dat je de wafelijzer op een hoge stand goed opwarmt. Daarna zet je hem iets lager en dan worden je hartige wafels perfect. Als je koolhydraatarme kaaswafels klaar zijn kan je ze nog extra beleggen met bijvoorbeeld zalm, avocado of tomaat. Zo lekker! Als je dit teveel vindt kan je de paprika en ui eventueel uit het beslag halen.

Geniet van je koolhydraatarme hartige wafels!

Koolhydraatarme Hartige Wafels

Print Recipe
Serves: 4 wafels Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 75 gr geraspte mozzarella
  • 3 el amandelmeel
  • 2 grote eieren
  • Boter om in te vetten
  • 15 gr geraspte belegen kaas
  • 1 el oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 paprika
  • 1 kleine uiโ€จ

Instructions

1

Stop alvast de stekker van de wafelijzer in het stopcontact en vet de wafelijzer in met wat roomboter of margarine.

2

Snijd de ui en paprika in kleine blokjes.

3

Pak een kom en voeg de geraspte mozzarella, amandelmeel, belegen kaas, ei, oregano, zout, peper, paprika en ui toe. Mix alles goed door elkaar met een lepel.

4

Voeg het beslag toe aan de wafelijzer en bak de koolhydraatarme wafel gaar in ongeveer 6 tot 8 minuten. Herhaal dit tot het beslag op is. Eet smakelijk!

You Might Also Like