fbpx
Dips, Sauzen & Dressings

Clotted Cream

clotted cream

Ik wou high tea hapjes maken met onder andere scones. Ik ging naar de Jumbo bij mij om de hoek, want bij scones hoort natuurlijk clotted cream. Maar ze hadden het niet in hun assortiment. Ik balen natuurlijk, mรกรกr je kan clotted cream ook echt super makkelijk zelf maken. En je hebt slechts twee ingrediรซnten nodig.

Clotted cream is ingedikte room van koemelk met een extra dikke structuur. Traditioneel wordt het gemaakt van volle melk. Ze koken dan de melk erg lang en de dikke stukken die dan boven komen drijven scheppen ze er uit.

Clotted cream wordt voornamelijk genuttigd bij een high tea. Volgens de Engelsen eet je het met zalige scones en jam. Scones zijn licht gezoete minibroodjes en worden traditioneel gegeten met clotted cream en jam. Een fantastische combinatie! Deze minibroodjes komen oorspronkelijk uit Schotland. Clotted cream komt van origine uit Engeland. De echte fans zeggen dat de lekkerste clotted cream uit Devon en Cornwall komen. Daarom wordt het ook wel Devonshire cream of Cornish cream genoemd.

Zelf clotted cream maken

Echte clotted cream zelf maken? Dit clotted cream recept is erg simpel om te maken met maar twee ingrediรซnten, namelijk 250 gr mascarpone en 125 gr crรจme fraรฎche. Je hoeft alleen de ingrediรซnten toe te voegen aan een kom en de crรจme fraรฎche en de mascarpone goed te mixen tot een glad mengsel. Je kan het mengsel in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren, dan blijft het een paar dagen houdbaar.

Bij deze zalige ingedikte room hoort natuurlijk ook jam. Maar welke jam gebruik je bij scones? Dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Een betere vraag is: welke jam vind je lekker? Je kan elke jam combineren met scones en clotted cream. Snijd de scones doormidden en besmeer ze lekker met je zelfgemaakte clotted cream en jam. Lekker smullen!

Heb ik je enthousiast gemaakt en ga jij dit recept ook maken voor een high tea?

Clotted Cream

Print Recipe
Serves: 1 schaal Cooking Time: 5 minuten

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram crรจme fraรฎche

Instructions

1

Klop de crรจme fraรฎche en mascarpone met een keukenmixer tot het mengsel glad en smeuรฏg is geworden.

2

Schep de clotted cream in een afgedekte pot of een schaaltje voor het opdienen.

Notes

Bewaar de clotted cream afgedekt in de koelkast.

You Might Also Like