fbpx
Hoofdgerechten/ Rijst

Marokkaanse Couscous met Harissa, Abrikozen en Kip

Marrokaanse Couscous met Harissa, Abrikozen en Kip

Ik ben een echte liefhebber van hartige gerechten in combinatie met warme vruchten of fruit. Mijn vriend vind dit maar raar. Hij zou bijvoorbeeld ook nooit een pizza Hawaii bestellen. Maar voor diegene die dit ook niet lekker vinden zou ik het toch nog een keer proberen. Deze Marokkaanse couscous met kip en abrikozen is hartig en een beetje zoet én zo ontzettend lekker. Ik ben een groot fan van de Marokkaanse keuken. De Marokkaanse keuken is heel kleurrijk. Er worden vaak veel specerijen gebruikt, voor goede smaaksensaties.

Dit Marokkaanse couscous met kip en abrikozen recept is een one pot recept. Dat is echt super handig. Je hoeft maar één pan te gebruiken waar alles in gebeurd. Normaal maak ik altijd de couscous los in een pannetje, maar bij dit Marokkaanse couscous recept kan je gewoon de couscous toevoegen aan de grote koekenpan of wokpan.

Recept Marokkaanse couscous

Deze Marokkaanse couscous bevat typische Marokkaanse ingrediënten zoals harissa, koriander en uiteraard couscous. Ook heb ik kip toegevoegd. Je kan er ook voor kiezen om de kip te vervangen door gehakt. Dat is ook erg lekker. Daarnaast zijn er nog specerijen toegevoegd om het gerecht nog meer smaak te geven, namelijk gemberpoeder, citroensap, kippenbouillon en uiteraard knoflook. Ook heb ik er nog groenten aan toegevoegd voor een bite: een uitje, kikkererwten en een rode paprika. En tot slot de smaakmaker tegenover dit hartige gerecht: de gedroogde abrikozen. Verassend lekker!

Zoals gezegd is de Marokkaanse kip met couscous een one pot recept. Dit betekent dat je maar één pan hoeft te gebruiken en dit scheelt weer afwas. Je bent slechts een half uur kwijt voor de bereiding. Een mooi bordje vol Marokkaanse smaken in combinatie met couscous. Super simpel en lekker snel klaar. Ideaal dus voor een doordeweekse avond! Couscous is een heel licht gerecht en je kunt er veel kanten mee op.

Smakelijk eten!

Marrokaanse Couscous met Harissa, Abrikozen en Kip

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 ui
  • 200 gr kipfilet
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 4 el milde harissa
  • verse koriander
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 200 gr couscous
  • 220 gr kikkererwten
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie

Instructions

1

Snipper de ui, snijd de kipfilet in blokjes, pers de knoflook fijn, snijd de abrikozen in kleine stukjes en de paprika in blokjes.

2

Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en voeg de kipfilet, ui, knoflook en paprika toe. Bak het geheel op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten tot de kip gaar is geworden.

3

Voeg de gember en harissa toe aan het geheel en bak het 1 minuut mee.

4

Voeg nu ook de abrikozen, de citroensap, kikkererwten en couscous toe. Giet vervolgens de kippenbouillon erover en roer één keer goed. Zet het vuur iets lager en dek de pan af met een deksel en laat het 5 minuten staan tot de couscous alle bouillon heeft opgezogen en zacht is geworden.

5

Pluk de couscous op met een vork en strooi de koriander eroverheen om de couscous te serveren.

6

Je kan er nog extra harissa bij serveren. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply