fbpx
Hoofdgerechten/ Rijst

Groentecurry met Chinese kool en ei

Groentecurry met chinese kool en ei

Deze curry met kokosmelk is een perfect gerecht als je voor veel mensen moet koken. Het staat in een handomdraai op tafel en is mild van smaak.

Groentecurry met Chinese kool en ei

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 0,5 pakje bamboe groene curry pasta
  • 150 g pandan rijst
  • 3 eieren
  • 40 g garneeramandelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 0,25 Chinese kool
  • 50 ml kokosmelk
  • 1,5 el seroendeng
  • Cassave kroepoek (optioneel)
  • 50 ml water
  • Wokolie

Instructions

1

Kook de eieren middelhard en kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Doe 2 eetlepels wokolie in een wokpan en bak de amandelen 2 minuten lichtbruin en schep ze op een bord met keukenpapier.

3

Veeg de wok schoon met keukenpapier en doe weer wat wokolie in de wokpan.

4

Snipper de ui, snij de paprika in blokjes en snij 1/4 deel van de Chinese kool af en snij het in blokjes.

5

Bak de paprika en ui 3 minuten in de wokpan en voeg de Chinese kool toe en bak 1 minuut mee. Draai het vuur laag.

6

Schep de helft van het pakje groene curry door de groenten. Voeg de kokosmelk en het water toe en roer het regelmatig door op hoog vuur voor 5 minuten.

7

Pel en snij ondertussen de eieren in plakjes.

8

Schep de rijst in twee diepe borden. Verdeel er de groentecurry over, leg de eieren in de curry en bestrooi met de amandelen en seroendeng. Serveer de borden met de cassave kroepoek. Eetsmakelijk!

Notes

Gemiddelde prijs: โ‚ฌ 9,00

You Might Also Like