Wil je een lekkere en gezonde lunch bereiden? Dan heb ik een zalig recept voor jou. Dit pitabroodje met BBQ kikkererwten, bloemkool en avocado dip is een recept om van te watertanden. Ook kan je dit recept niet alleen maken voor een lunch, maar is ook erg geschikt als bijgerecht of voorgerecht. Het is namelijk geen zware maaltijd. Naast dat dit pitabroodje met BBQ kikkerertwen, bloemkool en avocado dip recept erg lekker is, is het ook nog eens super gezond en voedzaam. Dit moet je dus proberen.
Ook is dit recept erg makkelijk om te maken en je bent binnen een half uurtje klaar. Ook ziet het er ook nog eens leuk en schattig uit. Je zou de pitabroodjes ook nog kunnen vullen met bijvoorbeeld gerookte kip of plakjes ei. Ook zou je de bloemkool kunnen vervangen door de andere kruisbloemfamilie: broccoli.
Nu ik niks meer over dit recept te vertellen heb, is het misschien interessant om in te gaan op bloemkool. Want waarom is bloemkool gezond? Bloemkool bevat veel gezonde vitaminen, zoals vitamine C, vitamine K, calcium, kalium en vezels.ย Verder heeft bloemkool veel antioxidanten die gezond zijn, die je beschermen tegen virussen en ontstekingen. Ook bevat een bloemkool maar heel weinig calorieรซn. Daarom wordt de bloemkool ook wel gebruikt om een pizzabodem te maken of ter vervanging van rijst. In dit recept heb ik de bloemkool in de oven gegrild. Je kan bloemkool echter ook koken, bakken in een koekenpan of zelfs rauw opeten.
Niet alleen is de bloemkool erg gezond. Ook is de avocado dip goed voor je. Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet, echter wel onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagd het LDL-cholesterol van het bloed. Hierdoor wordt de kans op hartziekten en een beroerte kleiner. De overgebleven avocado zou je nog in kunnen vriezen. Voeg wel een beetje citroensap toe tegen het verkleuren. Het is dan tot maar liefst 8 maanden houdbaar!
Wil je iets meer bloemkool binnen krijgen? Probeer dan zeker dit pitabroodje met BBQ kikkererwten, bloemkool en avocado dip. Geniet ervan!
Pitabroodje met BBQ Kikkererwten, Bloemkool en Avocado Dip
Print RecipeIngredients
- 1/2 bloemkool
- 150 gr kikkererwten
- 1 tl Paprikakruiden
- Zout en peper naar smaak
- 2 rijpe avocado's
- 2 el citroensap
- 4 grote pitabroodjes
- 2 el zonnebloempitten
- Zoete chilisaus naar smaak
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el olijfolie
Instructions
Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er lekker wat olijfolie, zout en peper overheen en bak de bloemkoolroosjes in de oven op 220 graden in 25 minuten gaar.
Pak een koekenpan en voeg de kikkererwten toe aan de pan. Voeg de paprikakruiden en wat knoflookpoeder toe en meng dit goed op hoog vuur voor 5 minuten.
Verwijder de huid van de avocadoโs en de pit en voeg de avocado toe aan een kom. Voeg nu ook de citroensap en een snufje zout toe. Meng en prak het mengsel met een vork.
Roast de pitabroodjes bruin in een broodrooster.
Leg de pitabroodjes op een bordje, verdeel de avocadodip over de broodjes, dan de geroosterde bloemkool en kikkererwten. En garneer het geheel met de zonnebloempitten en de chilisaus.