Gehaktschotel met Prei, Aardappelpuree en Tomaat
Print RecipeIngredients
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 2 preien
- 2 uien
- 2 tomaten
- 250 gr geraspte belegen kaas
- 500 gr mager rundergehakt
- 50 gr roomboter
- 200 ml melk
- Zout en peper
- Olijfolie
Instructions
Was de preien en tomaten. Snijd de preien in ringen en de tomaten in dunne plakken. Snipper de uien, schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukken.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Pak een grote koekenpan, verhit een een beetje olijfolie en voeg de uien, prei en het gehakt toe. Breng het op smaak met zout en peper en bak de gehakt in 5 minuten rul.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de aardappelen af en doe de aardappelen weer terug in de pan. Voeg melk, roomboter en zout en peper naar smaak toe en stamp de aardappelen tot een smeuรฏge puree.
Voeg eerst het gehaktmengsel toe aan de ovenschaal en verdeel het over de bodem. Voeg vervolgens de aardappelpuree toe en strijk het glad. Bestrooi de aardappelpuree vervolgens met de geraspte kaas en duw de plakken tomaten in de puree.
Bak de gehaktschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Notes
Je hebt een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm nodig en een pureestamper
No Comments