fbpx
Hoofdgerechten/ Lunch

Quiche met Witte Asperges, Serranoham en Trostomaten

quiche met witte asperges, serranoham en trostomaten

Quiche met Witte Asperges, Serranoham en Trostomaten

Print Recipe
Serves: 1 quiche of 8 stukken quiche Cooking Time: 60 minuten

Ingredients

  • 7 plakjes hartige taartdeeg
  • 500 gram witte asperges
  • 80 gr serranoham
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • Scheutje melk
  • 4 cocktail trostomaten
  • 4 el zuivelspread met bieslook
  • Peper en zout
  • 5 gr verse bieslook
  • Beetje margarine of oliespray

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Pak een dunschiller en schil de asperges. Snijd ook een centimeter van de onderkant af. Kook de asperges in 15 min gaar.

3

Snijd de cocktail trostomaten in plakjes.

4

Spray de quichevorm in met olijfolie of vet de quichevorm in met margarine. Bekleed de vorm met de plakken hartige taartdeeg en prik er allemaal gaatjes in met een vork.

5

Leg de witte asperges naast elkaar op de hartige taartbodem. Scheur de serranoham in stukjes en voeg de helft toe tussen de asperges.

6

Pak een kommetje en meng de eieren, eiwitten en een scheutje melk. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak. Je kan eventueel nog wat mosterd of kerriepoeder toevoegen als je dat lekker vindt. Schenk vervolgens het eimengsel in de quichevorm.

7

Verdeel de rest van de serranoham, de zuivelspread en de cocktail trostomaten over de quiche. Zet de quiche in het midden van de oven en bak het in ongeveer 35 minuten gaar.

8

Haal de quiche uit de oven. Hak de bieslook fijn en strooi nog lekker wat over de hartige taart. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply