Hoofdgerechten/ Rijst

Tomaten Risotto met Chorizo

Tomaten Risotto met Chorizo

Een heerlijke Italiaanse risotto zoals hij hoort te smaken. Ik heb ik plaats van witte wijn, rode wijn gebruikt om de risotto in te stoven. Dit geeft een bijzondere smaak!

Tomaten Risotto met Chorizo

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 40 g chorizo, fijngesneden
  • 1 tl peterselie
  • 425 ml kippenbouillon (1 blokje)
  • 200 g tomatenblokjes
  • 150 g risottorijst
  • 100 ml rode wijn
  • 25 g geraspte parmezaan
  • Zout en peper

Instructions

1

Snij de sjalotjes in snippers, de chorizo in kleine stukjes en de knoflook fijn.

2

Verhit de olijfolie in de pan en voeg de sjalotsnippers, knoflook, chorizo en de peterselie toe. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de sjalotjes zacht zijn en de chorizo krokant.

3

Verhit de kippenboullion met de tomatenblokjes in een andere pan.

4

Voeg de risotto toe aan het sjalotmengsel en roer goed door. Bak het ongeveer 2 minuten op hoog vuur.

5

Schenk de rode wijn bij de risotto, roer goed door en laat alle wijn verdampen.

6

Voeg telkens één soeplepel van het mengsel van de hete bouillon en tomatenblokjes toe. Roer na elke schep tot de risotto de schep heeft geabsorbeerd. Het kan zijn dat je niet alles hoeft toe te voegen of dat er juist wat water bij moet. De risotto moet zacht zijn maar ook nog wat bite hebben in het midden.

7

Voeg één laatste lepel bouillon toe als de risotto gaar is. Voeg de parmezaan toe en wat peper en zout. Roer alles goed door en neem de pan van het vuur met de deksel erop.

8

Laat de risotto 5 minuten rusten, roer, proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

9

Serveer de risotto op een pastabord, bestrooi met wat extra parmezaan en peterselie. Zalig eten!

Notes

Gemiddelde prijs: € 5,50

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply