fbpx
Hoofdgerechten/ Pasta

Fusilli Pasta met Sugar Snaps en Italiaanse Groenten in Tomatensaus

fusilli pasta recept

Zet dit vegetarische fusilli pasta recept op tafel na een lange school- of werkdag en reken maar dat dat smullen wordt! Dit snelle fusilli recept staat binnen 15 minuten op tafel en is een zomers gerecht met verse pasta, sugar snaps, pijnboompitjes en Italiaanse roerbakgroenten. Het is een gemakkelijke doordeweekse maaltijd en ook perfect als lunch. Ideaal als je doordeweeks wat minder tijd hebt en toch snel wat lekkers op tafel wilt zetten.

Het mooie aan dit fusilli pasta recept is dat je het gerecht gemakkelijk aan je eigen smaak, dieetvoorkeuren en seizoen kan aanpassen. Heb je de ene week zin in Mexicaanse roerbakgroenten in plaats van Italiaanse roerbakgroenten? Of wil je geen sugar snaps maar snijbonen? Je kan eindeloos variรซren met dit fusilli recept.

Fusilli is een spiraalvormige Italiaanse pasta die je gedroogd of vers kan kopen. Je kan het natuurlijk ook zelf maken. Fusilli kent een witte (gele), rode en groene variant. De rode en groene variant worden gekleurd met bijvoorbeeld tomaat en spinazie. De smaak is echter hetzelfde als de witte variant.

Hoeveel fusilli per persoon?:  100 gram per persoon

Kooktijd fusilli: 12 minuten

Goed om te weten is dat de fusilli pasta opzwelt in de pan. Tijdens het koken neemt de pasta 2,5 keer hun gewicht op aan water. Op je bord is 100 gram, dus 250 gram aan pasta geworden.

Kook de fusilli ongeveer 12 minuten. Na 12 minuten haal ik altijd een fusilli uit de pan, laat ik het even afkoelen en vervolgens proef ik of de fusilli al dente is. Als je een zachtere fusilli lekkerder vind zou ik de pasta nog 2 minuten langer laten koken.

Fusilli Pasta met Sugar Snaps en Italiaanse Groenten in Tomatensaus

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 250 g fusilli
  • 200 g Italiaanse roerbakgroente
  • 2 el olijfolie
  • 100 g sugar snaps
  • 150 g basic pastasaus
  • 25 g oude kaas
  • 25 g pijnboompitten

Instructions

1

Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2

Bak ondertussen voor 5 min de italiaanse groenten en de sugar snaps in wat olijfolie in een pan.

3

Voeg de pastasaus toe en verwarm 3 min. Roer regelmatig.

4

Rooster de pijnboompitten.

5

Rasp ondertussen de oude kaas en giet de pasta af.

6

Schep de pasta door de saus en verdeel over twee borden. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten.

You Might Also Like