fbpx
Hoofdgerechten/ Soepen

Aardappel Preisoep met Crème Fraîche en Spekjes

aardappel preisoep

Een heerlijke aardappel preisoep die je het hele jaar kan eten. Dit aardappel preisoep recept is erg eenvoudig om te maken en het hele gezin zal er dol op zijn! Dit is een soort soep dat zo eenvoudig is om te maken en toch smaakt het alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

Ik ben opgegroeid met deze heerlijke aardappel preisoep. Mijn moeder maakte deze soep al toen ik nog een klein kind was en het eten van deze soep doet mij altijd denken aan mijn kindertijd.

Dit aardappel preisoep recept heeft een milde smaak en de prei en aardappel vullen elkaar super goed aan. Het wordt een romige preisoep door de crème fraîche die ik eraan toegevoegd heb.

Aardappel preisoep recept

Deze simpele preisoep is erg smaakvol en vullend. De hoofdingrediënten van de aardappel preisoep zijn natuurlijk de kruimige aardappelen en prei. Deze smaken combineren erg goed. Daarnaast is de soep op smaak gebracht met natuurlijk knoflook, verse bieslook, peper, zout, een kippenbouillontablet en pittige kaas. Hmmmm! Het wordt een romige preisoep door de crème fraîche en ik heb de soep lekker gegarneerd met gebakken gerookte spekreepjes. Serveer er lekker brood bij, zoals een witte ciabatta en dan weet je zeker dat je lekker gaat eten.

Door de aardappel preisoep te pureren worden alle ingrediënten goed door elkaar gemengd en krijg je een lekkere fijne soep. Houd je meer van een dikke soep met stukjes? Dan kan je ervoor kiezen om alles te stampen met een aardappelstamper.

Prei schoonmaken

Een veel voorkomende vraag is: Hoe maak ik een prei schoon voordat ik hem ga bereiden? Een prei kan erg vies zijn en vol met zand zitten. Een prei kan dit erg goed verbergen, dus zorg er goed voor dat je de prei goed wast voor het preisoep maken. Eerst snijd je de groene bladeren van de prei en de worteluiteinden. Snijd de prei vervolgens in de lengte doormidden en spoel elke helft af onder koud water. Je kan vervolgens de lagen uit elkaar trekken om alle viezigheid te verwijderen wat ertussen zitten. Als de prei eenmaal schoon is kan je doorgaan met het snijden.

Eet smakelijk! Ik hoop dat je geniet van deze zalige soep.

Aardappel Preisoep

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 4 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr verse bieslook
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml crème fraîche
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 liter water
  • 75 gr geraspte pittige kaas
  • 50 gr gerookte spekreepjes
  • Witte ciabatta

Instructions

1

Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in blokjes. Snijd het kontje en de groene bladeren van de prei af en snijd de prei vervolgens in ringen. Snijd de knoflook fijn en de bieslook in kleine stukjes.

2

Pak een soeppan en verhit de olijfolie. Fruit de prei en de knoflook tot het goed begint te ruiken.

3

Voeg nu de aardappelen, het kippenbouillontablet, de geraspte pittige kaas en het water toe. Doe de deksel op de pan en breng het geheel 30 minuten aan de kook op een middelhoog vuur.

4

Bak ondertussen de spekreepjes lekker krokant in een koekenpan en de witte ciabatta in de oven.

5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg vervolgens de crème fraîche, peper en zout toe en roer de soep goed door elkaar. Laat de soep nog even doorwarmen op een laag vuur.

6

Schep de soep in de soepkommen, garneer de aardappel preisoep met de verse bieslook, gerookte spekreepjes en eventueel wat croutons. Eet de soep lekker met de ciabatta. Eet smakelijk!

You Might Also Like