Je ziet veel foodtrends tegenwoordig. Eรฉn daarvan is het minder eten van gluten. Ik houd zelf van graanproducten, dus voor mij geldt deze trend niet. Echter een product dat ik wรฉl erg lekker vind en dan vooral als lunch met lekkere toppings: rijstwafels. Een rijstwafel als lunch, welk beleg doe ik graag op mijn rijstwafel vind je in dit blog.
Ik heb rijstwafels altijd wel in huis. Ik eet ze namelijk ook vaak als tussendoortje of onderweg. Rijstwafels worden gemaakt van gepofte rijst en worden vaak gegeten als vervanging van brood. Er zitten weinig calorieรซn in, maar als ik rijstwafels als lunch eet vind ik het wel belangrijk dat ze een verzadigd gevoel geven. Rijstwafels bevatten zelf namelijk weinig vezels en voedingsstoffen. Maar met de juiste toppings krijg je een voedzame lunch! Ook kan je het zo fancy maken als je zelf wilt. Ik noem dan 3 voorbeelden maar je kan ook los gaan met aardbeien, tonijn, hagelslag, een spread of kaas. Tegenwoordig zijn er ook veel andere klant-en-klare rijstwafels te koop met chocolade, paprika en kaas. Dit zijn wel de ongezonde varianten, maar erg lekker als snack.
Rijstwafel met gerookte zalm en avocado
Mijn absolute favoriet: De rijstwafel met avocado en zalm. Zalig!
Porties: 1
Ingrediรซnten:
- 1 rijstwafel
- 2 plakjes gerookte zalm
- Halve avocado
- Gedroogde dille naar smaak
Instructies:
- Verdeel de zalm over de rijstwafel.
- Snijd de helft van de avocado in dunne plakjes en verdeel over de rijstwafel. Strooi er nog wat gedroogde dille overheen om het af te maken.
Rijstwafel met kipfilet en avocadohummus
Lekker frisse rijstwafel als lunch en voedzaam!
Porties: 1
Ingrediรซnten:
- 1 rijstwafel
- 1 plakje kipfilet
- 1 el avocadohummus
Instructies:
- Verdeel de avocadohummus over de rijstwafel.
- Leg er een plakje kipfilet overheen. Je kan er ook nog wat zout en peper aan toevoegen als je dat lekker vindt.
Rijstwafel met pindakaas en banaan
Het is bijna een gebakje en echt een traktatie. Pindakaas is op zichzelf al erg lekker maar in combinatie met banaan is het nog lekkerder.
Porties: 1
Ingrediรซnten:
- 1 rijstwafel
- 1/2 banaan
- 1 el pindakaas
- (optioneel: vlokken of hagelslag)
Instructies:
- Snijd de helft van de banaan in plakjes.
- Besmeer de rijstwafel met de pindakaas en beleg het met de plakjes banaan.
Eet jij wel eens een rijstwafel als lunch? En wat is jouw favo beleg? Ik ben erg benieuwd!