Bijgerechten/ Snacks & Tapas/ Voorgerechten

Crispy Aubergine met Yoghurt-Muntsaus

crispy aubergine met yoghurt-muntsaus

Deze crispy aubergine met yoghurt-muntsaus is echt een verassend voorgerecht, maar kan je ook erg goed als bijgerecht of snack serveren. Krokante aubergine met een zalige en frisse saus. Wil je dit ook een keer proberen? Lees dan vooral verder.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet veel gerechten met aubergine maak. Echter heeft dit gerecht mij het tegendeel bewezen en ben ik echt fan van aubergine geworden. Aubergine wordt ook wel eierplant genoemd en is afgeleid van het Engelse woord eggplant. De vorm van wilde aubergines lijken namelijk op een kippenei. Je hebt ook witte en graffiti aubergines. Aubergines zijn vezelrijk en verrassend veelzijdig. Binnenkort ga ik het allemaal maken: gestoomde aubergine, gegrilde aubergine, aubergine in een lekkere saus, aubergine in een salade enzovoort.

Deze crispy aubergine of aubergineburger, aubergineschrijf of gepaneerde aubergine. Hoe je het ook wilt noemen, zijn ook nog eens vegetarisch. Veggieburgers zijn tegenwoordig niet meer weg te slepen bij foodies en zijn echt lekker op een broodje met kaas, sla en een zoet-pittige saus. Echter de kant-en-klare veggieburgers vind ik persoonlijk niet lekker. Ik heb in iedegeval nog geen veggieburger gevonden die echt naar vlees smaakt. Jij wel? Laat het me vooral weten in de reacties.

Kan je niet tegen gluten? Dan kan je glutenvrije panko gebruiken. Ik heb panko gebruikt, maar je kan natuurlijk ook gewoon paneermeel gebruiken of een beschuit verkruimelen voor een krokant korstje. Panko vind ik altijd meer knapperig dan wanneer je paneermeel gebruikt.

Dit krokante aubergine gerecht is gemaakt in combinatie met een frisse saus. Je kan hier nog veel meer mee variëren. Maak bijvoorbeeld een lekkere ovenschotel, voeg ze wat kleiner toe aan een salade of pasta, of dip de crispy aubergine in een andere saus. Heb je aubergine over na het koken van een ander recept? Vaak heb je de ingrediënten wel in huis en kan je de crispy aubergines heel makkelijk maken. Ze zijn erg snel klaar en hierdoor heb je no waste.

Crispy Aubergine met Yoghurt-Muntsaus

Print Recipe
Serves: 10 stuks Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 4 grote eetlepels Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes verse munt
  • 1 tl witte suiker
  • 1 limoen
  • 1 tl zout
  • 100 gr bloem
  • 3 grote eieren
  • 150 gr panko
  • 1 middelgrote aubergine
  • Olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Verse koriander

Instructions

1

Pak een kleine kom en voeg de Griekse yoghurt, de fijngesneden munt, 1 eetlepel van de limoensap, suiker en zout toe. Meng het geheel tot een lekkere yoghurtsaus en zet de kom opzij.

2

Snijd het kroontje van de aubergine af en snijd de aubergine in dikke plakken zodat er rondjes ontstaan.

3

Pak 3 platte kommen en voeg de bloem toe aan een kom, de eieren geklutst aan de tweede kom en de panko aan de derde kom.

4

Pak de aubergine rondjes en dip ze één voor één in de bloem, dan in de eieren en dan in de panko aan beide kanten. Leg ze vervolgens even op een bordje.

5

Voeg royaal wat olijfolie toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine rondjes toe en bak ze aan beide kanten tot ze knapperig zijn.

6

Als de aubergine rondjes krokant zijn haal je ze uit de pan en leg je ze even op twee velletjes keukenpapier.

7

Bestrooi de krokante aubergine nog met zout en gerookte paprikapoeder naar smaak en verdeel ze gelijkmatig over de borden. Verdeel ook de yoghurtsaus of voeg de saus toe aan een klein kommetje zodat je de krokante aubergine rondjes kan dippen.

8

Garneer met de koriander en geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply