fbpx
Bakrecepten

Custard Cakejes Recept

Custard Cakejes Recept

Ken je deze custard cakejes al met dat lekkere gele room in het midden die ze in de supermarkt verkopen? Ik heb ze geprobeerd na te maken en ze zijn erg goed gelukt! Deze custard cakejes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Zalige zoete cakejes met zachte warme custard. Koud zijn ze trouwens ook niet te weerstaan.

Custard cakejes recept

Wil je zelf custard cakejes maken? Gebruik dan dit custard cakejes recept! Je kan ze natuurlijk in de winkel gaan halen, maar zelf custard cakejes bakken is natuurlijk nog veel lekkerder. Voor dit custard cakejes recept heb je wel cakevormpjes of een muffinvorm nodig waarmee je 12 of 14 cakejes kan bakken. Ik heb deze cakejes in een muffinvorm gegoten, echter kan je natuurlijk altijd een volledige cake maken. De ingrediรซnten blijven dan hetzelfde. Alleen de bereidingswijze wordt dan iets anders. Zie hieronder een paar goede muffin bakvormen:


Ik heb de kant-en-klare gele room van de Jumbo gekocht. Een super lekkere romige gele room. Maar je kan ook zelf banketbakkersroom maken als je dit lekkerder vindt. Ook zeker een aanrader. Gele room en banketbakkersroom lijken erg op elkaar. Direct nadat je de cakejes hebt gebakken is de gele room nog zacht. Als je de cakejes laat afkoelen wordt de room ook wat steviger. Zowel warm als koud zijn deze custard cakejes zalig!

Cake met custard vulling is zo lekker dat je het bijna niet wilt delen met anderen. De cake is luchtig, zoet en de structuur is perfect. De randjes zijn lekker knapperig en dan met een heerlijke romige vulling van custard. Een perfect verwenmomentje voor bij de thee of koffie. Je kan ze ook erg goed serveren als je visite krijgt. Je scoort er zeker punten mee.

Ga jij custard cakejes maken? Laat mij weten wat je ervan vindt! Geniet ervan.

Custard Cakejes Recept

Print Recipe
Serves: 14 cakejes Cooking Time: 15 minuten bereiden + 60 minuten oventijd

Ingredients

  • 140 gr gele room (Jumbo) of banketbakkersroom
  • 200 g margarine boter
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • Muffin bakvorm voor 12 of 14 cakejes

Instructions

1

Pak een steelpan, voeg de margarine toe en laat de boter smelten op middelhoog vuur.

2

Pak nu een kom waarin je kan mixen en voeg de margarine, bloem, suiker, vanillesuiker, eieren, zout en bakpoeder toe. Mix de ingrediรซnten met een mixer tot een egaal mengsel.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden.

4

Maak de gele room of banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.

5

Vul de muffin vormpjes voor 2/3 deel met het cakebeslag.

6

Pak een theelepel en voeg een flinke theelepel van het gele room toe op het midden van elke muffin tot de gele room op is.

7

Bak de cakejes in 60 minuten gaar in de oven. Laat ze na de tijd even afkoelen en dan kan je ervan genieten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply