Hoofdgerechten/ Lunch

Kip, Bacon en Broccoli Quiche

brocolli, kip & bacon quiche

Hmm zalig deze broccoli quiche. Ik maak bijna nooit een quiche en vraag me nu toch af waarom ik dit niet vaker maak sinds ik dit recept heb gemaakt. Ook is het super makkelijk, gezond en het kost 15 minuten om de hartige quiche te bereiden en de rest doet de oven. Dus ik moet het gewoon vaker gaan maken. Dit quiche recept doet mij erg denken aan de herfst. Een heerlijke warme hartige taart die in de oven staat, terwijl je lekker op de bank zit te wachten met een dekentje en het buiten koud en regenachtig is.

Quiche met broccoli

Quiches zijn ideaal om restjes van groenten in op te maken. Je kan namelijk alles toevoegen dat je lekker vindt. In deze gezonde quiche heb ik broccoli, ui, knoflook, kip, bacon en oude kaas toegevoegd. Een erg lekkere combinatie van smaken.

Heb je na het avondeten nog een stuk van je quiche over? Bewaar hem dan in de koelkast voor de volgende dag. Je kan de quiche ook heel makkelijk invriezen in een diepvriesbakje of diepvrieszak. Je haalt hem in de ochtend uit de vriezer en tegen de avond kan je hem lekker in de oven opwarmen voordat je hem gaat eten. Ook lekker is het om de quiche mee te nemen naar je werk de volgende dag en hem als lunch op te smikkelen.

Quiche taart

Ik gebruik trouwens het woord quiche maar je hoort ook dat veel mensen het woord hartige taart gebruiken voor dit recept. Deze “quiche” is een platte taart waardoor het een quiche is. Het zit meestal ook in dezelfde taartvorm met gekartelde randen. Hartige taarten zijn meestal wat hoger en worden bereid met een springvorm. Dus het verschil zit hem eigenlijk in de vorm van de taart. Ook een vereiste bij een quiche is dat de vulling altijd bestaat uit eieren en room. Bij een hartige taart is dit niet altijd zo. Toch vind ik het erg op elkaar lijken en noem ik het daarom gewoon een quiche taart.

Kip, Bacon en Broccoli Quiche

Print Recipe
Serves: 8 punten Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 30 gr margarine
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • 125 gr kipfilet
  • 1 broccoli (alleen de roosjes gebruiken)
  • 100 gr oude gouda kaas
  • 7 plakjes diepvries deeg voor hartige taart (30 cm taartvorm)
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 4 plakjes bacon

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het deeg ontdooien.

2

Vet de taartvorm in met de margarine of oliespray en bekleed de taartvorm met plakjes deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de randen en bodem goed bedekt zijn en duw de naden van het deeg goed aan.

3

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de kip in blokjes en snijd van de broccoli kleine stronkjes.

4

Smelt de margarine in een koekenpan en bak hierin de kip, ui, knoflook en broccoli tot de kip goudbruin is geworden en de broccoli gaar en nog knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

5

Pak ondertussen een grote kom en voeg hier de slagroom, eieren en kaas alvast aan toe. Klop het geheel met een garde tot een glad mengsel. Het hoeft niet dik te worden.

6

Voeg het groenten en kip mengsel toe aan de taartvorm waar het deeg al in ligt en schenk het eimengsel er gelijkmatig overheen.

7

Bestrooi de vulling met de oude kaas en voeg strooi er eventueel nog wat peper en zout overheen.eroverheen.

8

Leg de plakjes bacon erover en duw het iets in de vulling.

9

Bak de quiche in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven en laat de quiche daarna 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply