Een keer een andere chili maken dan altijd dezelfde chili con carne? Deze chili bevat heel veel smaken en is gemaakt met kip gehakt en saucijzen voor extra smaak. Bij ons thuis is het al een favoriet.
Chili van kip, kikkererwten en courgette
Print RecipeIngredients
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 350 gr kip gehakt
- 1 gele paprika
- 300 gr saucijzen
- 1 tl paprikapoeder
- chili poeder naar smaak
- 1 tl komijn
- 2 knoflookteentjes
- 800 gram tomatenblokjes (2 blikken)
- 250 ml kippenbouillion (1/2 blokje)
- 240 gram uitlekgewicht kikkererwten
- 2 cougettes
- Flinke snuf zout
- Kleine snuf peper
Instructions
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan.
Versnipper de ui en snij de gele paprika in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de pan en bak het tot de ui glazig wordt.
Haal het vlees uit de saucijzen en pak het kip gehakt en voeg het toe aan de pan.
Voeg wat smaak toe met de chili poeder, paprikapoeder en komijn. Roer het geheel goed door elkaar.
Snij de knoflook fijn en voeg dit weer samen aan het geheel toe met de kippenbouillon en de tomatenblokjes.
Laat het geheel 10 minuten koken en roer regelmatig. Snij ondertussen de courgette in kleine blokjes.
Voeg de courgetteblokjes, de kikkererwten en een flinke snuf zout en peper toe aan de pan.
Laat het voor 30 minuten sudderen op laag vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat het aan de pan blijft plakken. Eetsmakelijk!
Notes
Gemiddelde prijs: โฌ 10,10