fbpx
Aardappelen/ Hoofdgerechten

Wortelstamppot met Doperwten, Witlof en Kibbeling

Wortelstamppot met Doperwten, Witlof en Kibbeling

Ik ben echt gek op stamppot en vind het leuk om steeds nieuwe variaties uit te proberen. Vandaag heb ik een stamppot met wortel, doperwten en witlof voor jullie. In plaats van een rookworst of verse worst heb ik gekozen voor kibbeling. Een echte wortelstamppot 2.0, die je moet proberen. Wie wil er nou niet een keer wat anders dan de traditionele stamppot wortel. Niet dat wij niet gek zijn op de traditionele wortelstamppot, maar gaven er graag een keer een andere lekkere twist aan en dat pakte goed uit!

Mijn weekmenu bestaat denk ik voor de helft uit nieuwe recepten en de andere helft bestaat uit klassiekers. Deze klassiekers zijn gerechten die wij thuis allemaal lekker vinden en die ik regelmatig opnieuw maak. In de wintermaanden zijn dat veel stamppotten. Ik probeer hier ook veel variaties op te maken en heb nog een tiental variaties in mijn hoofd die allemaal nog online zullen komen. De stamppot variatie met wortel en ui kennen we natuurlijk. Maar het toevoegen van doperwten, witlof en kibbeling is een erg goed idee. Je kan deze ingrediรซnten erg goed combineren en passen goed bij elkaar.

Deze wortelstamppot met doperwten, witlof en kibbeling is makkelijk om te maken. Zeker niet moeilijker dan een traditionele hutspot. Je bent iets langer dan een half uur aan het koken en dan staat dit wortelstamppot recept al op tafel. Ik voeg altijd nog lekkere smaakmakers toe, zoals maggi, mosterd, melk, roomboter en natuurlijk peper en zout. Nog steeds te flauw? Je kan ook bijvoorbeeld een bouillon gebruiken in plaats van melk. Zo versterk je de smaak nog meer en is natuurlijk erg lekker.

Het leuke aan stamppot vind ik dat het eigenlijk nooit echt kan mislukken. Je kiest een lekkere variatie aan groenten en je kan ook erg variรซren met kruiden. Je kan het al snel zalig maken. Het hoeft er ook niet mooi uit te zien, want we stampen toch alles door elkaar.

Ben jij ook zo dol op stamppot?

Wortelstamppot met Doperwten, Witlof en Kibbeling

Wortelstamppot met Doperwten, Witlof en Kibbeling

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

 • 700 gr kibbeling
 • 800 gr kruimige aardappelen
 • 600 gr winterpenen
 • 3 witlofstronken
 • 230 gr doperwten (uitlekgewicht)
 • 3 uien
 • 1 el mosterd
 • 25 gr roomboter
 • 50 ml melk
 • Zout en peper naar smaak
 • Maggi naar smaak

Instructions

1

Schil de aardappelen, snijd de winterpenen in kleine stukken, snijd de onderkant van de witlofstronken eraf, halveer de witlofstronken en verwijder de middelste kern. Snijd ook de witlof in kleine stukken en de uien in ringen.

2

Voeg de aardappelen toe aan een pan met water en kook de aardappelen gaar.

3

Kook in een andere pan de witlof en winterpenen. Na 5 minuten voeg je ook de doperwten toe en kook je alles tot het gaar is geworden.

4

Als alles aan het koken is pak je de uienringen en bak je deze even aan in wat roomboter tot ze glazig zijn geworden.

5

Als bijna alles gaar is kan je ook de kibbeling alvast gaan bakken in een koekenpan.

6

Voeg de aardappelen, winterpenen, witlof, doperwten en uien toe aan een grote pan. Voeg hieraan ook alle smaakmakers toe: de mosterd, roomboter, melk, zout, peper en maggi.

7

Stamp alles goed door elkaar en serveer de stamppot samen met de lekkere kibbeling. Eet smakelijk!

You Might Also Like