Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Soepen

Volle & Verse Tomatensoep

Lekker op de bank met een goed gevulde tomatensoep? Een tomatensoep maken die gezond is, vol van smaak en goed vullend? Maak dan dit verse tomatensoep recept!

Volle & Verse Tomatensoep

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 10 tomaten
  • 2 uien
  • 2 winterpenen of 8 worteltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Één blikje tomatenpuree
  • 1 runderboullion blokje
  • 500 gram gehakt
  • 2 etl. olijfolie
  • Gehaktkruiden
  • Tijm
  • Snufjes zout, peper en suiker
  • 1,2 liter water
  • Stokbrood
  • Kruidenboter

Instructions

1

Snij de wortelen en tomaten in stukjes en de uien in uienringen.

2

Schep 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en pers twee teentjes knoflook.. Voeg hieraan de gesneden wortelen en uien toe, maar ook het blikje tomatenpuree. Kook het geheel 5 min.

3

Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe, een snufje tijm, 1,2 liter water en een runderbouillon blokje. Laat het geheel 30 min koken en roer het af en toe door.

4

Als het geheel lekker aan het koken is kan je ondertussen de soepballetjes gaan draaien. Pak een bord en leg daar het gehakt op en strooi er wat gehaktkruiden overheen. Meng het gehakt en maak vervolgens de balletjes op een goed formaat.

5

Gooi de gehaktballetjes bij de tomatensoep in en kook het nog eens 30 min mee. Om de tomatensoep tot slot meer op smaak te maken kan je naar smaak wat zout, peper en suiker toevoegen en je heerlijke volle tomatensoep is klaar!

6

Tip: Doe een stokbroodje met kruidenboter erbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply