Bloemkoolrijst is tegenwoordig een echte superfood. Het is koolhydraatarm en een goede vervanger voor rijst. Het klinkt misschien niet lekker maar dit bloemkoolrijst recept met kip en kastanjechampignons is echt zalig!
Tegenwoordig zijn we allemaal op de gezonde tour, maar hierdoor is het lastiger om echt lekker te eten en het kost vaak veel tijd. Een recept met bloemkoolrijst, hoeveel smaak kan dat nou hebben? Probeer dit recept zelf en je zal ervaren dat het zeker veel smaak kan hebben.
Deze bloemkoolrijst met kip lijkt erg veel op een risotto. De smaak is net zo romig en rijk van smaak. Wat echt de lekkere smaak geeft aan dit gerecht met bloemkoolrijst is de slagroom, de groenten en de Parmezaanse kaas. Daarnaast passen de kastanjechampignons erg goed in dit heerlijke gerecht.
Daarnaast is dit gerecht ook erg gezond, want in tegenstelling tot gewone rijst, zitten er in bloemkoolrijst wel veel voedingsstoffen. In gewone rijst zitten veel koolhydraten en je suikerspiegel stijgt. Bloemkoolrijst heeft dat niet.
Bloemkoolrijst met Kip en Kastanjechampignons
Print RecipeIngredients
- 2 tl olijfolie
- 1 sjalot
- 150 g kastanjechampignons
- 2 tenen knoflook
- 300 gr kipfilet
- 1 blokje bospaddenstoelenbouillon
- 50 g ongeklopte slagroom
- 400 g bloemkoolrijst
- Zout
- Zwarte peper
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
- Verse peterselie
Instructions
Snijd de sjalot in blokjes, de kastanjechampignons in plakjes, de knoflook fijn en de kipfilet in blokjes.
Verhit drie eetlepels olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin.
Voeg de sjalot toe en bak het in 3 minuten tot hij glazig is.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze 5 minuten mee tot ze zacht zijn en voeg daarna de fijngesneden knoflook toe.
Snipper het bospaddenstoelen bouillonblokje over het eten, voeg de slagroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat het daarna twee minuten sudderen.
Roer het geheel regelmatig door elkaar en breng het op smaak met zout, peper en 2/3 van de Parmezaanse kaas.
Serveer het gerecht met de rest van de Parmezaan en peterselie.
No Comments