fbpx
Hoofdgerechten

Hamburger met Krokante Vissnitzel & Komkommerpickles

hamburger met vissnitzel en komkommerpickles

Hamburgers kan je op veel verschillende manieren maken. Toch heb ik er weer eentje ontdekt die wel erg lekker is! Een zelfgemaakte vissnitzel in combinatie met het broodje en de zoetzure komkommerpickles maakt het dat je deze hamburger een keer moet proberen. Eetsmakelijk!

 

Hamburger met Krokante Vissnitzel & komkommerpickles

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 1 tl dille
  • 1 tl knoflooksaus
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 30 g bloem
  • 75 g paneermeel
  • 1 ei
  • 2 grote pangasiusfilets
  • 1 komkommer
  • 6 el appelciderazijn
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Benodigheden: kaasschaaf, frituur en eventueel 4 tapasprikkers

Instructions

1

Verhit de frituur met olie tot 170 graden.

2

Maak de dillesaus in een schaaltje met 3 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 tl knoflooksaus en 1 tl dille.

3

Snij acht repen van de komkommers met een kaasschaaf en dompel deze in een schaal met de appelciderazijn, peper en zout.

4

Snij de twee grote pangasiusfilets doormidden en bestrooi ze met peper en zout.

5

Pak drie borden. Eén met bloem, één met paneermeel en één met ei.

6

Wentel de pangagiusfilets door de bloem en klop het overtollige bloem af. Haal de filets vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.

7

Snij ondertussen de broodjes doormidden en bak ze in wat olie in de pan tot de binnenkant krokant en bruin is.

8

Frituur de filets in de hete olie voor ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn.

9

Besmeer de onderste helften van de broodjes met de dillesaus, verdeel hier wat komkommerpickles op en leg hier de vissnitzels op. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek er eventueel een prikker door.

Notes

Gemiddelde prijs per persoon: € 3,00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply