De enige echte salade niçoise. De salade is erg vullend, gezond en lekker. Een combinatie van tonijn en groente. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice.
Maaltijdsalade Niçoise
Print RecipeIngredients
- 600 gr gebroken sperziebonen
- 1 blik linzen (à 160 gr)
- 2 blikken tonijn (à 185 gr)
- 1 potje groene olijven
- 250 gr cherrytomaten OF 2 tomaten
- 2 kleine rode uien
- 5 el olijfolie
- 2 tl mosterd
- 75 gr veldsla
Instructions
1
Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn, giet de sperziebonen af en laat ze afkoelen met koud water.
2
Laat de linzen, tonijn en olijven uitlekken.
3
Halveer de cherrytomaten OF snij de tomaten in stukjes en snij de rode ui in halve ringen.
4
Meng de linzen, sperziebonen, tomaten, rode ui, tonijn, olijven en veldsla met wat mosterd en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
5
Goed husselen en klaar!
Notes
Gemiddelde prijs per persoon: € 2,00