Lunch/ Ontbijt

Bananenpannenkoekjes met Havermout, Kokos en Rood Fruit

havermout pannenkoekjes

Ik ben gek op pannenkoeken. Nu heb ik een gezondere variant van de pannenkoek ontdekt, namelijk deze bananenpannenkoekjes met havermout, kokos en rood fruit. Volgens mij is deze banaan ei pannenkoek wereldberoemd. Je kan deze havermoutpannenkoekjes erg goed als ontbijt opsmikkelen. Ik eet dit zelf regelmatig. Dit kan ook heel goed omdat ze heel makkelijk te maken zijn. Deze bananenpannenkoek is gezonder door het vervangen van meel door havermout en je voegt lekker een banaan toe voor extra vitaminen. Maar hier zitten ook veel vezels in en die geven je energie. Perfect voor een goede start van je dag.

Ik heb deze havermout pannenkoeken gebakken met kokos en rood fruit. Je kan hier erg veel variaties op loslaten. Houd je meer van mango of peer? Dan kan je het rood fruit altijd daardoor vervangen. Ook heb ik kokos toegevoegd maar je kan het ook lekker maken met hagelslag of bijvoorbeeld noten.

Ben je veel aan het sporten en wil je extra eiwitten binnenkrijgen? Je kan makkelijk een schep eiwitpoeder toevoegen aan het beslag, dan heb je een volledige maaltijd en een lekkere snack voor na het sporten. Het makkelijke van deze bananen pannenkoeken recept is dat je maar weinig ingrediรซnten nodig hebt. Ook heb je de ingrediรซnten meestal wel in huis. En dit terwijl het een erg voedzaam en vullend ontbijt is.

Het recept van de bananenpannenkoek met havermout is eenvoudig. Er moet alleen extra aandacht besteed worden aan de bereiding. Ze branden namelijk erg makkelijk aan of ze vallen snel uit elkaar in de pan. Dat willen we natuurlijk niet! Zet het vuur daarom niet te hoog, heb geduld met bakken en schud op een gegeven moment iets met de pan zodat de havermout banaan pannenkoek iets los raakt. Op deze manier kan je de bananenpannenkoekjes ook makkelijker omdraaien.

Bananenpannenkoekjes met Havermout, Kokos en Rood Fruit

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 6 el havermout
  • 1 el kokosrasp
  • 75 gr aardbeien
  • Blauwe bessen
  • Jam
  • Optioneel: honing of ahornsiroop

Instructions

1

Snijd de banaan in stukjes. Pak een hoge beker en voeg de banaan samen met het ei, de melk en de havermout toe.

2

Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel.

3

Verhit wat olie in een koekenpan en voeg een hoeveelheid van het beslag naar wens toe aan de pan.

4

Bak de pannenkoekjes in 5 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.

5

Leg de pannenkoekjes op een bord en bestrooi ze met het rode fruit, kokosrasp, jam en eventueel wat honing. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply