Oh yes! Weer een nieuw soep recept op mijn blog ๐ Ik hou van lekkere gevulde soepen en dan vooral met dit koude en regenachtige weer. Het liefst eet ik mijn soep dan op de bank met een dekentje erbij. Deze Marokkaanse harira soep is heerlijk op smaak gebracht met verschillende aromaโs waardoor de soep rijk is aan smaak. Ik heb het originele recept iets aangepast naar mijn eigen smaak. Dus hier vind je mijn versie van de Marokkaanse harira soep.
Harira ingrediรซnten
Maar hoe maak je marokkaanse harira? De Marokkaanse harira soep zit vol met lekkere groenten, zoals ui, wortel, kikkererwten, knoflook en tomatenblokjes. Deze groenten zorgen er samen met de kruiden voor dat het een goede smaakvolle en vullende maaltijdsoep wordt. Ik gebruik geen linzen in dit recept. Als je dit lekker vindt zou je de linzen nog toe kunnen voegen. Je maakt dan wel het traditionele harira soep recept.
Om de Midden-Oosterse smaken naar boven te krijgen heb ik Ras el Hanout toegevoegd aan de soep. Ras el Hanout is een mix van specerijen dat je gewoon in de supermarkt kan kopen. Het kan zijn dat de ene mix iets anders smaakt dan de ander. Het ligt er net aan hoeveel en welke specerijen er door de fabrikant zijn toegevoegd. Ik heb een Ras el Hanout mix gebruikt die bestond uit de volgende specerijenmix: korianderzaad, komijnzaad, kurkuma, karwijzaad, mosterdzaad, kaneel, gember, nootmuskaat en kardemon. In sommige harira recepten vind je nog Marrokaanse harissa kruiden terug. Dit maakt de soep erg pittig en heb ik daarom weggelaten. Het klinkt misschien lastig om te maken maar het is een erg makkelijke soep om te maken. Het enige is dat je specerijen gebruikt die je misschien normaal niet vaak gebruikt. Verder is het een vegetarische soep zonder vlees.
Lekker om bij deze harira soep te serveren is platbrood of een glas koude melk. Alle tips om deze soep nog lekkerder te maken zijn welkom. Geniet van deze heerlijke soep.
Marokkaanse Harira Soep met Kikkererwten
Print RecipeIngredients
- 1 ui
- 1 wortel
- 400 gr kikkererwten
- 70 gr tomatenpuree
- 20 gr runderbouillon
- 4 takjes peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 tl Ras el Hanout
- 4 el bloem
- 0,75 L water
- 30 gr feta
- Peper en zout naar smaak
Instructions
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn en de wortel in stukjes. Doe wat olijfolie in een pan en voeg de wortel, knoflook en uien toe. Bak 5 minuten op laag vuur.
Schep de ras el hanout door de groenten en voeg de tomatenpuree toe. Bak nog eens 3 minuten op laag vuur.
Mix het water en het bloem in een aparte kom tot een glad geheel.
Voeg de tomatenblokjes en het water toe aan de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de kikkererwten toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Garneer de harira soep met lekkere feta en peterselie.