Zelf een Amerikaanse hotdog maken, zoals ze in de VS worden geserveerd maar dan gecombineerd met de Nederlandse versie? Bij dit Amerikaanse hotdog recept maken we namelijk gebruik van saucijzen in plaats van hotdogs. Een erg lekkere, frisse en knapperige variant en voldoen perfect als hotdogworsten.
Ik had deze Amerikaanse hotdog laatst op een (food)festival gekregen en ik wou er gelijk een recept van maken voor op zaligkoken.nl. Het is geen knakworstje in een wit bolletje met mayonaise en ketchup, maar een echte Amerikaanse hotdog met een saucijs en een lekkere frisse topping van tomaat en augurk.
Amerikaanse Hotdog
Print RecipeIngredients
- 4 saucijzen
- 1 ui
- 2 tomaten
- 4 grote augurken
- 4 witte puntjes
- Amerikaanse hotdog saus: 1 el mosterd, 3 el Griekse yoghurt en 1 el ketchup
Instructions
Maak de Amerikaanse hotdog saus met een eetlepel mosterd, drie eetlepels Griekse yoghurt en een eetlepel ketchup.
Snipper de ui fijn, snij de tomaten in stukjes en de augurken in reepjes.
Snij de witte puntjes open en leg ze alvast op borden klaar.
Bak de saucijzen rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten kort de uien toe zodat deze even kort gebakken worden.
Haal de saucijzen uit de pan en leg ze in de puntjes.
Doe er wat uitjes overheen, stukjes tomaat, reepjes augurk en tot slot de heerlijke zelfgemaakte Amerikaanse hotdog saus. Zalig eten!
Notes
Gemiddelde prijs: โฌ 5,20