Een erg zalig budget recept met een goede combinatie tussen zoet en zuur. Thuis noemen we het de moderne versie van de zuurkool stamppot.
Rösti zuurkool met rookworst en rozijnen
Print RecipeIngredients
- 750 g rösti original
- 250 g winterpeen
- 275 g rookworst
- 50 g rozijnen
- 1 el kerrie
- 500 g zuurkool
- Snufje peper
- wokolie
Instructions
1
Kook de zuurkool 30 minuten in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snij de winterpeen in de lengte doormidden en snij het vervolgens in schijfjes.
3
Bak na 15 minuten de rösti en de winterpeen in een braadpan tot de rösti knapperig is geworden.
4
Voeg nadat de zuurkool 30 minuten heeft gekookt de zuurkool, de rookworst, de rozijnen en kerrie toe aan de braadpan en bak 5 minuten mee.
5
Breng op smaak met peper en bestrooi eventueel met wat koriander. Eetsmakelijk!