Een erg snelle risotto van orzo. Dit is geen rijst maar een graansoort en heeft minder tijd nodig om de garen maar heeft wel dezelfde smeuรฏge smaak van risotto. In dit gerecht combineer ik de orzo met een paddenstoelenmix, bosui, een sjalotje en Parmezaanse kaas.
Orzo met paddenstoelen en Bosui
Print RecipeIngredients
- 1 sjalotje
- 1 knoflookteentje
- 4 blaadjes verse basilicum of 2 tl basilicum
- 4 stuks bosui
- 170 g orzo
- 350 g gemengde paddenstoelen
- 75 g Parmezaanse kaas
- 350 ml groentebouillon (1 tablet)
- Roomboter
- Peper
Instructions
Maak de boullion door 350 ml kokend water te mengen met 1 tablet groentebouillon.
Snipper de sjalot, snijd de knoflook erg fijn, als je verse basilicum gebruikt snijd deze ook klein en snijd de bosui in kleine ringen.
Verhit wat roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook en sjalot twee minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak een minuutje mee.
Schenk de bouillon over de orzo en laat het even koken voor 10 minuten met de deksel op de pan. Schep tussendoor een paar keer om en voeg eventueel wat water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit nog wat roomboter in een andere koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui vijf minuten op middelhoog vuur.
Voeg de paddenstoelen en bosui toe aan de orzo en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen naar smaak. Breng ook op smaak met peper.
Meng het geheel, verdeel de orzo over de borden en strooi er nog wat Parmezaanse kaas overheen en verse basilicum. Eetsmakelijk!
Notes
Gemiddelde prijs: โฌ 5,00