fbpx
Bakrecepten

Wortelcake met Witte Chocolade en Abrikozen

wortelcake met witte chocolade en abrikozen

Het is weer tijd voor een zalig bakrecept. Dit keer gaan we voor een lekkere zoete, kruidige cake, namelijk een wortelcake. Ik kan al erg genieten van een stuk witte chocolade en laat staan van een wortelcake met witte chocolade. Een extra rondje sporten is aan te raden, laten we er daarom ook extra van genieten!

Ik wou al erg lang een wortelcake ofwel carrotcake maken. Ik at voor het eerst carrotcake bij de HEMA en was gelijk verliefd. Dit ga ik ook maken maar dan met witte chocolade en abrikozen dacht ik. Het leek mij een verrukkelijke combinatie en dit wortelcake recept is dan ook echt goed gelukt. De pecannoten zorgen voor een knapperige bite, de witte chocolade en abrikozen maken de cake lekker zoet en de speculaas- en koekkruiden geven de cake een kruidige smaak. Deze eenvoudige wortelcake wordt ook veel met walnoten gemaakt, echter vind ik pecannoten zelf lekkerder.

Wortelcake recept

Deze luchtige wortelcake ruikt echt heerlijk en smaakt net zo. De julienne wortel in de cake herken je bijna niet meer als je de cake aan het eten bent. Echter zorgt het ervoor dat de cake niet droog wordt. Ik heb zelf een kant-en-klaar zakje gekocht met julienne wortel, maar je kan natuurlijk ook zelf een wortel heel fijn raspen.

Vroeger vond ik het altijd gek klinken: wortelcake. Ken je dat verhaal van het konijn dat aan de bakker vraagt naar worteltjestaart? De bakker zegt dat hij geen worteltjestaart heeft, maar het konijn blijft elke dag terugkomen en vraagt het elke dag opnieuw. Toen dacht de bakker, ik ga een worteltjestaart voor het konijn bakken. De volgende dag komt het konijn weer terug bij de bakker. “Ik heb een worteltjestaart voor je gebakken”, zegt de bakker. Waarop het konijn zegt: ”Vies hé”. Ik moet altijd weer denken aan dit verhaal als ik deze lekkere en makkelijke wortelcake aan het bakken ben.

Wil je je favoriete cake altijd als tussendoortje kunnen eten? Snijd de wortelcake met noten in plakjes en leg ze in de vriezer. Je kan dan altijd een plakje uit de vriezer pakken als je er zin aan hebt.

Wortelcake met Witte Chocolade en Abrikozen

Print Recipe
Serves: 1 cake Cooking Time: 1 uur en 15 min

Ingredients

 • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 200 gr roomboter op kamertemperatuur
 • 200 gr zelfrijzend bakmeel
 • 2 el koek- en speculaaskruiden
 • 2 tl kaneel
 • 4 eieren
 • 1 grote snuf zout
 • 2 tl bakpoeder
 • 100 gr wortel julienne
 • 100 gr pecannoten
 • 100 gr witte chocolade
 • 100 gr crunchy witte chocolade
 • 100 gr gedroogde abrikozen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de gedroogde abrikozen en pecannoten in hele kleine stukjes.

3

Pak een grote kom en voeg de roomboter in kleine blokjes toe, de basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel, de koek- en speculaaskruiden, de eieren, kaneel, zout en het bakpoeder en mix het geheel tot een glad beslag met een mixer.

4

Als het goed gemixt is voeg je nog de wortel julienne, de pecannoten en de kleine stukjes gedroogde perziken toe en meng het nogmaals goed met een lepel.

5

Voeg het beslag toe aan een ingevette bakvorm en zet hem voor 60 minuten in de oven.

6

Als de carrotcake in de oven staat kan je alvast de topping maken. Voeg de normale witte chocolade reep in stukjes toe aan een kommetje en pak een ruime kookpan en voeg hier water aan toe. Zet vervolgens het kommetje in het water en smelt de witte chocolade volgens de au bain-marie methode.

7

Breek de andere crunchy witte chocolade reep in stukken.

8

Als de cake klaar en afgekoeld is leg je cake op een mooie schaal en lepel je voorzichtig de witte chocolade eroverheen. Daarna verdeel je de stukken witte chocolade over de wortelcake. Dat wordt smikkelen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply