Aardappelen/ Hoofdgerechten/ Ovenschotels

Romige Kip Ovenschotel met Bloemkool en Krieltjes

romige kip ovenschotel met bloemkool en krieltjes

Een heerlijke en romige kip ovenschotel met bloemkool en krieltjes, wat wil je nou nog meer? Deze ovenschotel met kipfilet is erg simpel om te maken en staat binnen ongeveer 40 minuten op tafel. In deze koude maanden staat er vaak een ovenschotel bij ons op tafel. Ik weet eerlijk gezegd niet waarom, maar ik denk omdat het erg makkelijk is om te maken en je er meer dagen van kan eten. Maar dit romige kip ovenschotel recept is ons favoriet!

In principe hoef je maar ongeveer 6 ingrediënten in huis te halen voor deze romige kip ovenschotel. De rest van de ingrediënten heb je meestal wel in huis zoals bloem en peper. De romige saus is op smaak gebracht met smaakvolle kruiden en uiteraard met zongedroogde tomaten. Verder zit deze ovenschotel kip en aardappel boordevol met lekkere en gezonde producten.

Een vraag die ik mij erg vaak stel is: Wat eten we vandaag? Ook stel ik deze vraag vaak aan mijn vriend, maar meestal kan hij dan niks verzinnen. Ovenschotels met kip en groenten is altijd een goed idee en super makkelijk om te maken met een paar ingrediënten. Je kan de saus die ik in dit gerecht gebruik ook combineren met een ovenschotel met gehakt en bijvoorbeeld broccoli. Of juist met chipolata worstjes en spruitjes. Ik krijg er nu al honger van terwijl ik dit schrijf. Wil je een goed vullende maaltijd? Dan is het toevoegen van aardappeltjes altijd een goed idee. Maar eet je koolhydraatarm, dan kan je dit natuurlijk ook weglaten of vervangen door zoete aardappel.

Vooraf kook ik de krieltjes en bloemkool even en bak ik de kip alvast. Daarna gaat het met de lekkere romige saus van crème fraîche in de oven en dan kan je wachten tot hij klaar is en het piepje gaat. Wil je deze super lekkere bloemkool ovenschotel met kip ook een keer maken? Je vind het recept hieronder!

Romige Kip Ovenschotel met Bloemkool en Krieltjes

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • 600 gr mini krieltjes
  • 400 gr kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • snufje gedroogde chilipoeder
  • 200 gr crème fraîche
  • 80 gram zongedroogde tomaten
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas,
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1t rozemarijn
  • handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 100 ml water
  • 2 el bloem
  • Margarine om in te bakken

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180º C.

2

Snijd de kipfilet in blokjes, de bloemkool in stukken, rasp de Parmezaanse kaas en pers/snijd de knoflook fijn.

3

Doe de margarine in een grote koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur beide kanten iets bruin. Als de kip gaar is geworden voeg je ook de mini krieltjes toe aan de pan en een ruime hoeveelheid peper en zout (naar smaak).

4

Als de kip en krieltjes gaar zijn, haal je ze uit de pan en voeg je de krieltjes en kip toe aan een ovenschaal.

5

Kook ondertussen de bloemkool in een kookpan in 5 minuten en haal ze dan van het vuur en voeg de bloemkool ook toe aan de ovenschaal.

6

Smelt nog wat margarine in dezelfde koekenpan en voeg de knoflook en alle kruiden toe en bak dit 1 minuut.

7

Voeg ook de crème fraîche, zongedroogde tomaten, 100 ml water, de bloem en de Parmezaanse kaas toe aan de pan en roer het met een garde tot een dikke saus.

8

Verdeel de saus over de ovenschaal en zet het 25 minuten in de oven. Garneer de ovenschotel met verse basilicum. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply