Een vegetarische wrap is voor mij het perfecte gerecht als ik iets makkelijks, snels én zaligs op tafel wil zetten. Je kunt er eindeloos mee variëren, het is kleurrijk en iedereen kan zijn eigen favorieten toevoegen. Deze variant met Valess crispy sticks (niet gesponsord), frisse komkommer en romige avocado saus voor wraps is favoriet in huize Zaligkoken. En het mooie? Je zet ‘m in minder dan 20 minuten op tafel.
Waarom deze vegetarische wrap altijd een goed idee is
Wraps zijn ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch iets gezonds en lekkers wil eten. Deze vegetarische wrap met komkommer, tomaat en knapperige wortelreepjes is licht, maar toch vullend door de crispy sticks. Het zorgt voor een fijne bite, die zelfs vleesliefhebbers kunnen waarderen. En de romige avocadosaus tilt het hele gerecht naar een hoger niveau. Wil je liever wat pittiger? Dan kun je de saus eenvoudig aanvullen met wat chilivlokken of een snufje cayenne.
Wat ik fijn vind aan dit recept is dat je het makkelijk kunt aanpassen aan wat je in huis hebt. Geen tomaten? Gebruik paprika. Geen wortel? Rasp wat rode kool. Maar de combinatie van de wrap quacamole vegetarisch en de krokante sticks is er eentje om te onthouden. Zin in wraps maar dan met echte krokante kip? Probeer dan eens dit recept: Wraps met Krokante Kipsnitzels en een Frisse Salade.
Zo maak je deze zalige wraps met avocado vegetarisch
Begin met het maken van de saus. Dat is echt het geheim van deze wrap. Gebruik rijpe avocado’s, crème fraîche, knoflook, citroensap en een beetje paprikapoeder. Alles gaat in een kommetje en pureer je glad met een staafmixer. Deze avocado saus voor wraps is niet alleen lekker in een wrap, maar ook heerlijk als dip bij nacho’s.
Vervolgens bak je de Valess crispy sticks in wat olijfolie tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Intussen kun je de groente voorbereiden: snijd de tomaten en komkommer in blokjes, rasp of snijd de wortel in fijne reepjes. Verwarm de wraps kort in een droge pan of oven, zodat ze zacht en warm worden.
Dan is het tijd om alles samen te brengen. Smeer een royale laag avocadosaus over de wrap, leg daar de crispy sticks op en top af met de groente. Rol op, serveer direct en geniet. Makkelijker wordt het niet.
Deze vegetarische wrap is perfect als lunch, maar ook heerlijk als lichte avondmaaltijd. Serveer er eventueel wat extra avocadosaus of een simpele salade bij. Oh, en wil je nog meer variatie? Vervang de Valess sticks eens door gegrilde halloumi of gemarineerde tofu.
Samenvattend: deze vegetarische wrap combineert gemak met smaak. De romige avocadosaus, frisse groenten en krokante Valess sticks maken het een gerecht waar je keer op keer naar teruggrijpt. Of je nu op zoek bent naar een snelle lunch of een makkelijke maaltijd: met dit Valess crispy sticks recept zit je altijd goed. Zalig eten!
Vegetarische Wrap met Avocadosaus, Julienne Wortel en Crispy Sticks
Print RecipeIngredients
- 4 grote volkoren tortilla’s
- 2 romatomaten
- ½ komkommer
- 150 gr julienne wortel
- 320 gr Valess crispy sticks
- 2 avocado’s
- 200 gr crème fraîche
- 1 knoflookteentje
- Zout en peper naar smaak
- 1 el citroensap
- 1 tl paprikapoeder
- Handje bieslook (3 gr)
- Olijfolie
Instructions
Haal de schil van de avocado’s af en haal de pit eruit. Haal ook het velletje van de knoflook af en snijd de knoflook in grove stukken. Snijd de romatomaten en halve komkommer in blokjes.
Pak een kommetje waarin je de staafmixer kan gebruiken en voeg de avocado’s, crème fraîche, knoflook, zout, peper, citroensap, paprikapoeder en bieslook toe. Pureer de ingrediënten met de staafmixer tot een gladde saus.
Pak een koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de crispy sticks 4 minuten krokant op middelhoog vuur tot ze lekker krokant zijn geworden.
Verwarm de tortilla’s even in de oven of in een grote koekenpan. Verdeel vervolgens de avocadosaus over de tortilla’s, de crispy sticks, julienne wortel, komkommer en romatomaten over de tortilla’s. Geniet ervan!