Op zoek naar een gerecht dat zowel snel als zalig is? Deze romige pasta met garnalen, spinazie en boursin is het perfecte antwoord. In nog geen 20 minuten staat dit comfortfood op tafel. De combinatie van romige saus, knoflookgarnalen, frisse citroen en zachte tagliatelle maakt dit gerecht tot een echte favoriet.
Of je nu een doordeweekse maaltijd nodig hebt of indruk wilt maken tijdens een diner: met deze romige pasta met garnalen scoor je altijd punten.
Wat maakt romige pasta met garnalen zo bijzonder?
Het geheim van deze romige pasta met garnalen, spinazie en boursin zit in de eenvoud én de smaak. Je begint met het fijnsnijden van knoflook en het halveren van cherrytomaten. Daarna bak je de garnalen kort in roomboter met knoflook en een snufje dille. Zodra de geur zich verspreidt, weet je dat het goed komt.
Vervolgens gaat er Boursin bij in de pan, samen met wat vers citroenrasp. De kaas smelt tot een zijdezachte, romige saus. Spinazie en tomaatjes maken het gerecht compleet en zorgen voor een mooie balans tussen romig, fris en lichtzoet.
Tegelijkertijd kook je de tagliatelle beetgaar. Bewaar een scheutje van het kookvocht en voeg dat toe aan de saus. Zo krijgt de saus nét dat beetje extra binding. Een lepel vers citroensap erdoor en klaar is je saus.
Nu hoef je alleen nog de pasta door de saus te mengen. Garneer met wat citroenpartjes en eventueel wat verse dille of peterselie.
Tips voor variatie en serveren
Deze romige pasta met garnalen laat zich makkelijk aanpassen aan jouw smaak. Geen Boursin in huis? Gebruik dan mascarpone of roomkaas met knoflook en kruiden. Liever wat pittigs? Voeg een snufje chilivlokken toe aan de garnalen.
Serveer de pasta met een stukje knapperig brood en een glas witte wijn voor een complete maaltijd.
Wat dit recept zo fijn maakt, is dat het geen gedoe is. Je hoeft niet eindeloos te hakken of in pannen te roeren. En toch zet je iets bijzonders op tafel. Deze romige pasta met garnalen is de perfecte combinatie van gemak, smaak en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit! Probeer het zelf en ontdek waarom dit recept zo geliefd is! Toch zin in een andere pasta? Bekijk ook onze andere pastarecepten.
Romige Pasta met Garnalen, Spinazie en Boursin
Print RecipeIngredients
- 2 tenen knoflook
- 250 gr cherrytomaten
- 30 gr ongezouten roomboter
- 2 tl dille
- 300 gr diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen (ontdooid)
- 1 citroen
- 80 gr Boursin
- 250 gr spinazie à la crème
- 12 tagliatelle nestjes
Instructions
Was de cherrytomaten en de citroen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de knoflook fijn.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal met een scherp mes.
Pak een klein bordje en bakje en rasp de hele schil van de citroen op het bordje. Snijd de citroen vervolgens doormidden en pers het sap uit in het bakje. Snijd de rest van de citroen in partjes.
Verhit de roomboter in een hapjespan en bak de knoflook en de dille 2 minuten een beetje aan.
Voeg de garnalen toe en bak het 1 minuut mee. Voeg daarna de Boursin toe en het citroenrasp en meng het geheel goed door elkaar met een spatel.
Voeg nu de spinazie en cherrytomaten toe en laat het op een middelhoog vuur helemaal ontdooien.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar terwijl de spinazie aan het ontdooien is in de pan. Pak een koffiekopje en vul het kopje met kookvocht. Giet de tagliatelle af en meng de pasta door de saus. Voeg ook wat van het kookvocht toe aan de pan en breng de saus nog op smaak met 1 eetlepel van het citroensap.
Verdeel de romige pasta over de borden en garneer de pasta met de partjes citroen. Eet smakelijk!