Kipsalon Recept Gezond
Print RecipeIngredients
- 750 gr kruimige aardappelen
- 4 Tasty Tom tomaten
- ยฝ komkommer
- 75 gr fijngesneden ijsbergsla
- 150 gr geraspte belegen kaas
- 2 el aardappelkruiden
- ยฝ zelfgemaakte knoflooksaus (of 50 gr Turkse knoflooksaus)
- 400 gr kipdijfiletreepjes shoarma
- Olijfolie
Instructions
Snijd de tomaten door vieren, de komkommer in plakjes, schil de aardappelen en snijd in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
Maak de knoflooksaus volgens het recept via bovenstaande link of dit kan je overslaan als je knoflooksaus uit een potje gaat gebruiken.
Pak een kookpan, voeg de aardappelschijfjes toe en water. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten.
Doe ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kipdijfiletreepjes in ongeveer 4 minuten gaar op middelhoog vuur.
Haal de pan van het vuur en giet de aardappelschijfjes af in een vergiet. Laat ze daarna even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een nieuwe grote koekenpan, voeg een beetje olijfolie toe en bestrooi de aardappelschijfjes met de aardappelkruiden. Bak de aardappelschijfjes mooi goudbruin tot ze gaar zijn.
Pak een aluminium ovenschaal of een gewone ovenschaal en voeg de aardappelschijfjes toe, vervolgens de kipdijfiletreepjes en bestrooi de ovenschaal lekker royaal met de geraspte belegen kaas. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Haal de ovenschaal uit de oven en garneer de kipsalon met de fijngesneden ijsbergsla, komkommer, tomaten en tot slot verdeel je een lekkere hoeveelheid knoflooksaus over de kipsalon. Geniet ervan!